Search
Close this search box.
654137_1000004143_f
VREME ČITANJA: 2 min

ŠAMPIONI EVROPE – Aktuelni svetski šampion poražen je od Srbije u finalu! (FOTO GALERIJA)

Momci, cela Srbija je ponosna na Vas!

Finale Evropskog prvenstva u minifudbalu koje se održava u Sarajevu odigrano je sinoć, snage su u borbi za trofej odmerili selekcije Srbije i Rumunije. Rival našoj reprezentaciji je aktuelni svetski šampion, dok je na evropskom nivou pet puta stizao do pehara, dok je ovo bilo njihovo osmo finale.

Guberinić i njegovi drugovi ušli su u meč sasvim drugačije od ostalih utakmica u kojima smo od prvog minuta vršili pritisak na protivnika. Izabrnici trenera Nebojše Desnice strpljivo su gradili i “pleli” mrežu oko protivničkog gola, i čekali su priliku da savladaju golmana rivala.

Na isteku 21. minuta Aleksandar Ignjić je iskoristio šansu i uspeo je da dovede Srbiju u vođstvo, 1:0. Ova prednost bila je na snazi do 36. minuta, kada je reprezentacija Rumunije izjednačnila i time je postavila i konačan ishod meča, 1:1.

Usledila je penal serija koja je odlučila pitanje prvaka Evrope za 2024. godine u minifudbalu. U ovoj seriji izvedeno je po 11 penala, gde je Srbija postigla deset, a Rumunija jedan manje, pehar ide našim momcima!

Po izboru organizatora turnira, za MVP-ija turnira izabran je naš golman, Matija Šegavac. Za naš portal nakon osvajanja pehara oglasio se direktor minifudbal federacije, Siniša Milanov: 

– Uzbuđen sam zbog osvajanja ovog trofeja i još jednom hvala Vama sa portala niže lige Srbije što ste uz nas bili od prve utamice i što smo zajedno gradili ovaj uspeh u poslednjih 8 do 9 meseci. Sad mi je mnogo lakše da pričam nego ovih dana znam kroz šta smo prošli ka nekipa ovih 10 godina i zato mi je drago što je uzet ovaj trofej, jer su već neki igrači na zalasku sportske karijere.

U toku dana možete očekivati eksluzivne komentare i ostalih naših reprezetantivaca koji su stigli do šampionskog pehara. 

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 2 min

ŠAMPIONI EVROPE – Aktuelni svetski šampion poražen je od Srbije u finalu! (FOTO GALERIJA)

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE