Search
Close this search box.
653571_1000004001_f
VREME ČITANJA: 3 min

EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU! Ko su momci koji su doneli Srbiji šampionski pehar na Evropskom prvenstvu u Sarajevu! (DRUGI DEO)

Neke od njih već dobro poznajete.

Finale Evropskog prvenstva u minifudbalu odigrano je u petak, 8. juna u Sarajevu, gde je nakon penala reprezentacija Srbije stigla do šampionskog pehara. O momcima koji su našu selekciju doveli do prvog mesta na turniru se malo toga zna, pa ćemo pokušati da kroz ovaj tekst bliže približimo navijačima osvajače zlatnih medalja.

Naš saradnik kroz Evropsko prvenstvo i “veza” sa našom reprezentacijom bio je Zoran Vukomanović, uz čiju smo pomoć dobili ekskluzivne intervjue samo za portal “republika.rs” i projekat Nižih liga na Republici.

Golman Nemanja Nuzadžija je u samom startu naglasio da je sve ovo veliki uspeh, i da je mogao samo da sanja da stigne do pehara:

– Imam osvojeno srebro na internacionalnom kupu u Baku-u iz 2023. godine, ali ovo je nešto što nemam reči kako da opišem. Nemojte zameriti ako smo na trenutke igrali loše, ali svako od nas je dao svoj maksimum. Titulu posvećujem svojoj porodici koja je uvek imala razumevanja za mene i bila mi je podrška od starta.

Fudbaler sredine terena, Marko Novaković za naš portal povodom velikog uspeha poručio je:

– Titulu posvećujem mojim najdražima koji su ceo moj sportski život bili tu uz mene, kao i za ovo finale koje smo zajedno uspeli da osvojimo. Čestitam svim članovima federacije srpskog fudbala, hvala navijačima koji su nas sve vreme podržavali. 

Napadač Milan Čičić istakao je da je ostvario dečački san, i da je nešto što je gledao preko televizije samo, sada i doživeo:

– Ovo samo može biti podstrek da radim još bolje, vrednije i da zaslužim poziv selektora i za Svetsko prvenstvo, pa se nadam da ćemo i tamo napraviti veliki rezultat za našu zemlju.

Stefan Bosnić je tokom prvenstva bio zadužen za defanzivu, a u izjavi za naš portal povodom velikog uspeha rekao je:

– Kruna moje karijere, bila mi je čast nastupati u dresu Srbije na EP-u, ovo je zajednički trud i rad svih momaka koji su delili teren sa mnom, naravno bez čelnih ljudi ništa od ovoga ne bi bilo uspešno.

Bosnićev “kolega” u zadnjoj liniji na prvenstvu bio je Nikola Tomić:

– Šta reći, još ne mogu da poverujem da sam osvojio zlato i da sam zajedno sa ovim ljudima upisan u istoriju srpskog sporta što se tiče minifudbala. Ovo je uspeh koji se sanja od malena, nije bilo lako igrati šest dana uzastopno, teških šest utakmica, ali se na kraju sve isplatilo.

Aleksa Barać, još jedan igrač koji je bio zadužen za defanzivne zadatke:

– Dao sam sve od sebe, svu svoju snagu na terenu, borio sam se svaki meč kao da je finale, verovao sam u sebe i svoje saigrače i mislim da smo zasluženo stigli do pehara. Još uvek ne mogu da poverujem da smo prvaci Evrope, stvarno rečima ne možemo da opišemo šta smo doživeli. 

Marko Živkucin je bio kratak u svom obraćanju:

– Titula koja će nam značiti da još vrednije i napornije radimo, mislim da smo ovim uspehom dali volju deci da treniraju sport. Nadam se da ćemo na svetskom prvenstvu ponoviti uspeh. 

Za kraj, svoju završnu reč povodom Evropskog prvenstva dao je kapiten reprezentacije, Veselim Guberinić:

– Ja sam kao kapiten prezadovoljan uspehom, hteo bih da se ovom prilikom zahvalim našem prijatelju Zoranu, koji je neumorno pre, za vreme i posle EP-a pisao o nama i tako nam je davao nesebičnu podršku. Nadam se da ste i Vi sa portala zadovoljni učinjenim, i Vama hvala, svaka promocija nam znači. Voleo bih da sledeći put budete sa nama na sledećem takmičenju, i da se zajedno radujemo.

Još jednom, od strane redakcije “Nižih liga na Republici”, čestitke momci! Učinili ste našu zemlju ponosnom!

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 3 min

EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU! Ko su momci koji su doneli Srbiji šampionski pehar na Evropskom prvenstvu u Sarajevu! (DRUGI DEO)

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE