Search
Close this search box.
ceft-fsv-vest
VREME ČITANJA: 3 min

POČEO SA RADOM SAJT CENTRA ZA EDUKACIJU FUDBALSKIH TRENERA FSV

Počeo je sa radom sajt Centra za edukaciju fudbalskih trenera Fudbalskog saveza Vojvodine (CEFT FSV) koji se nalazi na adresi: www.ceft.fsv.rs.

Imati sajt danas je gotovo neophodno za bilo koju vrstu poslovanja ili organizacije, a CEFT FSV se potrudio da olakša funkcionisanje trenutnim i potencijalnim kandidatima i polaznicima kurseva edukacije.

Na sajtu svi zainteresovani mogu na brz i lak način do svih potrebnih informacija i dokumentacije i na taj način je značajno poboljšano korisničko iskustvo posetioca.

Informacije će imati profesionalni i moderan izgled, veću vidljivost i doseg i biće stalno dostupne.

Centar za edukaciju fudbalskih trenera Fudbalskog saveza Vojvodine vrši edukaciju za diplome, sertifikate i licence, za članove stručno –strukovne organizacije fudbalskih trenera FSV (OFT FSV), na osnovu sporazuma pristupanja trenerskoj konvenciji UEFA kao i na osnovu internih propisa FSS, za nacionalna takmičenja AMATERSKOG nivoa.

U Pravilniku o stručnom radu FSS i Pravilniku o izdavanju dozvola za rad i statusu trenera FSS, propisane su obaveze klubova i trenera, različitih rangova nacionalnih takmičenja po pitanju diploma, sertifikata i licenci, koje trener treba da poseduje, da bi bio verifikovan za određenu funkciju u stručnim štabovima timova kluba u takmičenjima UEFA, FSS i teritorijalnih FS.

CEFT FSV vrši edukaciju i usavršavanje fudbalskih trenera (permanentna edukacija – obnova licence) za sledeće nivoe :
UEFA diplome – licence :

  • UEFA A
  • UEFA B
  • UEFA C
  • UEFA – Specijalistički nivoi :
    – Omladinski nivo (UEFA Youth B)
    – Specijalista za rad sa golmanima AMATERSKOG nivoa (UEFA GK B )
    – Specijalista kondicione pripreme igrača AMATERSKOG nivoa (UEFA Fitness B)

FSS nacionalni sertifikati – licence :
– D,
– C (Grassroots lider)
– Futsal (FL).

CEFT FSV se bavi:
– izradom planova i programa edukacije;
– organizacijom upisa, edukativnog procesa i provere stečenih znanja na svim navedenim nivoima;
– radom na evidentiranju i arhiviranju dokumentacije, uključujući i elektronsku bazu podataka polaznika stručnih edukativnih kurseva;
– edukacijom instruktora – edukatora;
– pripremom i izdavanjem literature u svrhu edukacije trenera.

Licenciranje fudbalskih trenera igra ključnu ulogu u razvoju kvaliteta fudbala i obuke igrača.

Ono osigurava da treneri imaju odgovarajuće znanje, veštine i iskustvo potrebne za obuku igrača na kvalitetan i profesionalan način. To rezultira boljom obukom igrača na tehničkom, taktičkom, fizičkom i mentalnom nivou.

Licencirani treneri su obučeni da prepoznaju potencijalne rizike i da pruže sigurno okruženje za obuku igrača. Oni su upoznati s pravilima igre i pravilima ponašanja na terenu, što smanjuje rizik od povreda.

Kvalitetni trenerski programi koji vode do licenciranja obično uključuju metode i strategije koje su usmerene na razvoj svakog igrača u skladu s njegovim sposobnostima i potencijalom. To pomaže u stvaranju boljih igrača.

Kada klub ili organizacija ima licencirane trenere, to može poboljšati njihov ugled i privući više talentiranih igrača, sponzora i podrške zajednice.

Licencirani treneri često moraju učestvovati u programima stalnog usavršavanja kako bi obnovili svoje licence. To ih motiviše da ostanu informirani o najnovijim trendovima, tehnikama i metodama treninga u fudbalu.

Licenciranje takođe pomaže u postizanju standardizacije treninga širom različitih klubova i organizacija. To znači da se igrači mogu očekivati da prolaze kroz slične treninge i pristupe nezavisno od kluba u kojem se nalaze.

Sveukupno gledano, licenciranje fudbalskih trenera je važno jer povećava profesionalnost, sigurnost i kvalitet obuke, doprinosi razvoju igrača i kluba te smanjuje različite vrste rizika.

Izvor: fsvinfo

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 3 min

POČEO SA RADOM SAJT CENTRA ZA EDUKACIJU FUDBALSKIH TRENERA FSV

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE