Search
Close this search box.
kup-kikinde-3
VREME ČITANJA: 2 min

DRUGI „KUP KIKINDE”: TROFEJ CRVENOJ ZVEZDI, VOJVODINA TREĆA

Beogradska Crvena zvezda pobednik je drugog „Kupa Kikinde” u fudbalu za kadete rođene 2008. godine, održanog od nedelje 28.04. do utorka 30.04. na tri stadiona: Gradskom, u Velikom i Ruskom Selu. „Crveno-beli” su u finalu savladali hrvatski NK Osijek, rezultatom 2:0, a trofej je kapitenu Beograđana uručio gradonačelnik Nikola Lukač.

– Poslali smo predivnu sliku iz našeg grada koji je ovom prilikom spojio, osim naših klubova, i klubove iz još pet zemalja regiona. Istovremeno, sve činimo i da fudbal u Kikindi vratimo na stare staze slave, koje ovaj najpopularniji sport i zaslužuje u našem gradu. Hvala svima iz organizacionog odbora koji su se potrudili da turnir uspe, hvala i OFK Kikindi, Velikoselcima i Ruskoselcima na velikom doprinosu. Svi zajedno pokazali su koliko možemo da budemo uspešni organizatori, a momci iz naše tri ekipe, sigurno su mnogo naučili od kolega iz boljih timova. Gosti su svi prezadovoljni, nose divne utiske i to nam je najvažnije, uz želju da ovaj turnir postane tradicionalan, a kikindska gradska uprava i dalje će nastaviti da ulaže ne samo u sport već i u sportsku infrastrukturu – rekao je Lukač.

U utakmici za treće mesto novosadska Vojvodina pobedila je, takođe 2:0, slovenački NK Brinje iz Grosuplja, a prethodno su se i Beograđani i Hrvati u finale plasirali nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Slovenaca odnosno Novosađana.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nikša Blagojević (Crvena zvezda), najbolji je golman Niko Ivanković (NK Osijek), a strelac Lazar Pekić (Vojvodina).

Osim pomenute četiri najbolje ekipe, učestvovali su još: Makedonija Đorče Petrov iz Skopja (Severna Makedonija), UTA iz Arada (Rumunija), OFK Kikinda, Partizan iz Beograda, Kozara iz Velikog Sela, TSC iz Bačke Topole, Peči iz Pečuja (Mađarska) i Radnički iz Zrenjanina.

Autor: D. P.

Izvor: Kikindski portal

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 2 min

DRUGI „KUP KIKINDE”: TROFEJ CRVENOJ ZVEZDI, VOJVODINA TREĆA

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE