Search
Close this search box.
22-turnir
VREME ČITANJA: 3 min

ČETVRTFINALE DNEVNIKOVOG TURNIRA U MALOM FUDBALU: Polufinale bez nosioca, Ciriha i Milanovića

Cirih Bač je prvi nosilac koga neće biti u krugu četiri ekipe koje će u polufinalu odlučivali o raspodeli bogatog fonda nagrada, vrednog dva miliona dinara, na Dnevnikovom turniru u malom fudbalu.

Jedna od najkvalitetnijih ekipa minulih godina, sastavljena od respektabilnih igrača vrbaskog Letećeg Holanđanina, eliminasana je penalima od debitanta na turniru, ekipe Šeratona. To je bio prvi meč u seniorskoj konkurenciji koji je u osnovnom delu završen bez golova i prvo iznenađenje za svakoga ko nije bio prisutan u maloj Spensovoj dvorani. Istina, Cirih jeste imao inicijativu i njegovi igrači više su šutirali ka protivničkom golu, ali su „hotelijeri“ disciplinovanom igrom uspeli da održe rezultat kojim je utakmica i počela, da bi sa linije penala dočekali svoju šansu i iskoristili je za prolaz u polufinale.

Sudbinu Ciriha podelili su i članovi ekipe Mašinsko malterisanje Braća Milanović iz Stepanovićeva, prošlogodišnji finalisti na turniru.Golovima Marojevića, Ikraseva i Avdalovića tim Furni enterijeri obezbedio je učešće u polufinalu. Jedini gol za Milanoviće postigao je Krstić.

S druge strane, dvostruki šampioni Dnevnikovog turnira, igrači Maksbeta nisu dozvolili iznenađenje, mada su s druge strane terena imali izuzetno kvalitetnu ekipu KMF Vulkan iz Kaća, redovnog učesnika nešeg turnira. Poput Šeratona i vulkanci su pokušali najpre da sačuvaju svoj gol, u čemu su i uspeli čitavo prvo poluvreme. Gudurić, Tomčić, Čičić i ostali velikani dvoranskog fudbala šutirali su iz svih pozicija, ali je zahvaljujući fantastičnim odbranama golmana Kaćana rezultatska ravnoteža važila do petog minuta nastavka. U preostalom delu meča, golovima Tomića i Tomčića, Maksbet je ostao u konkurenciji za jednu od nagrada, baš kao i branilac titule Skajoptik, koji je golovima Simića, Vujovića, Kovačevića i Klaića savladao tim našeg „zlatnog spozora“ Merkur iks tip sa 4:0.

Prošle godine uspešni u kadetskoj konkurenciji, na ovom turniru detelinarskijuniori su protiv vrlo kvalitetnog sastava Sinbetovih tigrova poveli sa 1:0 na isteku prvog minuta. Strelac je bio Uskoković nakon solo akcije i precizne asistencije Hrnjačkog. Veliki broj navijača obeju ekipa doprineo je atmosferi koja je ovaj meč izdvojila kao jedan od najinteresantnijih u juniorskoj konkurenciji. Što se dešavanje na paretu tiče, „tigrovi“ su pošteno zagrizuli posle uvodnog minusa i pet minuta pre kraja iskoristili nešto defanzivniju igru Detelinare. Strelac iz penala za izjednačen je bio je Kračun. Preostalih pet minuta obe ekipe krenule na sve ili ništa, Sinbetovi tigrovi naročito, s obzirom na to da im je namenjena uloga favorita. U jeku njihovih napada, minut i po pre kraja, usledio je brz protivnapad Detelinare koji je realizovao Petrović, da bi na isteko vremena previđenog za meč, kada je i golman „tigrova“ izašao visoko, Uskoković je svojim drugim golom postavio konačan rezuzltat utakmice, 3:1 za Detelinaru.

Mladi Limanci u kadetskoj konkureciji platici su ceh samouverenosti i oceni da im je put među četiri najbolja tima otvoren u susrtu sa Fasadom Đurđevo. Razvoj sizuacije u prvom poluvremenu išao je u smeru kako su i planirali. Poveli su sa 2:0, golovima koje postigao Uroš Stanko i uspešno dobar deo utakmice odolevali vršnjacima iz Đurđeva. Kada je pred kraj Paunović iz penala prepolovio minus, razvila se ravnopravna borba, sa mnoštvom šuteva na obema stranama. U poslednjem minutu, preciznije tek desetak sekundi pre zvuka sirene, Paunović je postigao i drugi gol za izjednačenje i penale, u čemu su uspešniji bili dečaci iz Đurđeva.

Penalima je odlučen i derbi Spartanci – Medvedi među petlićima. Po tri gola postigle su obe ekipe, Gavrić, Stepanov i Dmitrović za Medvede, a za SpartanceGavrić, Nešković i Ikić.

Pun pogodan Đurđevčana u četvrtfinalnim utaklmicama sprečili su igrači ekipe No nejm u najmlađoj kategoriji. Osim kvalitetnog meča, prepunom rezultatskih obrta, gledali smo i duel dvojice talentovanih petlića i odličnih strelaca Petra Kostadinovića u Fasadi i Filipa Kostića uNo nejmu. Postigli su po tri gola, a pobednika je odlučio No nejmov igrač Dedeić.

L. B.z

Izvor: dnevnik.rs

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 3 min

ČETVRTFINALE DNEVNIKOVOG TURNIRA U MALOM FUDBALU: Polufinale bez nosioca, Ciriha i Milanovića

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE