Search
Close this search box.
Edson Arantes
VREME ČITANJA: 1 min

Preminula legenda brazilskog fudbala – Edson Arantes do Nascimento “Pele”

Preminula je legenda brazilskog fudbala, Edson Arantes do Nascimento, poznatiji kao Pele.
Rođen je 23. oktobra 1940. godine u gradu Tres Coracoes u Brazilu i od ranog detinjstva je pokazivao izuzetne fudbalske sposobnosti. Sa samo 17 godina postao je najmlađi Brazilac koji je osvojio Svetsko prvenstvo u fudbalu. Potom je još tri puta osvojio ovaj prestižni trofej, što ga čini jednim od najuspešnijih fudbalera svih vremena.
Pele je bio poznat po svom neverovatnom driblingu, preciznom šutu i sposobnosti da postigne gol iz bilo koje pozicije na terenu. Bio je jedan od osnivača brazilske fudbalske škole, koja je poznata po svojoj lepoti i igri bez lopte. Njegove izvanredne fudbalske sposobnosti dovele su ga do velike slave, a on je postao jedna od najpoznatijih sportskih ličnosti u svetu.
Pele je takođe bio poznat po svom humanitarnom radu, a njegove dobrotvorne aktivnosti i podrška različitim humanitarnim organizacijama pratile su ga tokom cele karijere.
Njegova smrt je velika gubitak za fudbalsku zajednicu, ali njegova ličnost će nastaviti da živi kroz generacije fudbalera koji su inspirisani njegovim talentom i humanitarnim radom.
Njegova porodica, prijatelji i navijači u žalosti su zbog njegovog odlaska, ali njegov doprinos fudbalu i svetu neće biti zaboravljen.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 1 min

Preminula legenda brazilskog fudbala – Edson Arantes do Nascimento “Pele”

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE