Search
Close this search box.
Ubistvo u kataru
VREME ČITANJA: 1 min

SUMNJIVA SMRT U KATARU: Novinar preminuo tokom meča Argentine i Holandije

“Grant Val je ubijen!” –  tvrdi brat američkog novinara koji je preminuo u novinarskoj loži tokom izvođenja penala na utakmici Argentina – Holandija. 
“Moje ime je Erik Vol i ja sam brat Grenta Vola. Ja sam gej i ja sam razlog zašto je nosio majicu u duginim bojama na Svetskom prvenstvu. Moj brat je bio zdrav, a rekao mi je da je dobijao pretnje smrću i ja ne verujem da je moj brat samo umro. Verujem da je ubijen”, istakao je Erik Val.
Zanimljivo je da je Val privođen po dolasku u Dohu. On je kritikovao domaćina Mundijala i na svom blogu kao i na Tviter nalogu. Tokom prvenstva se žalio na policijsku državu u Kataru, iako je naglasio da kriminala na ulicama skoro da i nema: – Sa perspektive uličnog kriminala, Katar je bezbedniji od Njujorka. U Kataru strah je povezan sa policijskom autoritarnom državom, što jasno vidimo na Svetskom prvenstvu – napisao je pre nekoliko dana na svom tviter profilu.
Valu pozlilo tokom meča i da se u jednom momentu samo srušio sa svog sedišta tokom produžetka na stadionu “Lusail”. Kolege su brzo reagovale, pozvale su Hitnu pomoć koja je reagovala odmah posle toga, ali spasa nije bilo za nesrećnog novinara. Val je pratio osmo Svetsko prvenstvo u novinarskoj karijeri, a tokom ovog pisao je blogove na svojoj veb stranici.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE