Search
Close this search box.
New Project (7)
VREME ČITANJA: 2 min

Iran i Senegal slavili šestog dana Mundijala, Englezima i Holanđanima samo po bod

Kakav meč u Kataru. Fudbaleri Irana uspeli su da pobede Vels, i to na kakav način.
Čitavih 90 minuta se činilo da će ovo biti još jedan meč bez golova na Mundijalu. Ali su se Rozbe Češmi i Ali Karimi postarali da Iran trijumfuje 2:0 (0:0).
To im je ujedno i prva pobeda protiv neke evropske selekcije u istoriji na Svetskim prvenstvima.
Golman Velsa Vejn Henesi je u 85. minutu kasno istrčao na loptu i faulirao Mehdija Taremija. Sudija je uz pomoć VAR snimka odlučio da čuvaru mreže pokaže crveni karton.
To je dalo krila hrabrim fudbalerima Irana koji su sa igračem više dominirali na terenu. Kada je četvrti sudija pokazao da će se igrati još devet minuta, bilo je pitanje trenutka kada će doći gola.
To se desilo u 98. minutu kada je Češmi sa dvadeset metara posle loše izbijene lopte snažno šutirao i tako postigao zlata vredan gol.
Ipak, Irancima to nije bilo dovoljno, pa su 11. minutu nadoknade započeli kontranapad koji je krunisao Karimi i tako bacio na kolena Bejla i družinu.
Drugi poraz domaćina na Svetskom prvenstvu
Fudbalska reprezentacija Katara ponovo je pokazala da je kvalitetom zaostaje za drugim timovima na Svetskom prvenstvu čiji je domaćin.
Nakon Ekvadora, trijumf je ostvarila i reprezentacija Senegala. Rezultat je bio 3:1 (1:0).
Senegal je bez ikakvih problema došao do pobede i ostao u igri za prolaz iz Grupe A u narednu fazu šampionata. Ovo su toj afričkoj selekciji prvi bodovi nakon poraza od favorizovane Holandije na startu.
Katar je ponovo bio inferioran, iako je sa velikim ambicijama ušao na takmičenje. Senegal je bio bolji od početka, i za to nagrađen u 41. minutu, kada je Bulaje Dija pogodio za vođstvo.
Drugo poluvreme nije donelo nikakvu promeni u odnosu snaga na terenu. Senegalci su posle samo tri minuta došli do dva gola prednosti, pogodak je postigao Famara Dijediu, i tada je postalo jasno da će odneti pobedu.
Ali, Katar se tada “probudio”. Imao je domaćin kolosalnu šansu, koja nije realizovana zahvaljujući maestralnoj odbrani Eduara Mendija. Ipak. rezervista Mohamed Muntari, koji je u 74. ušao u igru, samo pet minuta kasnije je pogodio za nadu domaćina.
Ta nada srušena je već u 84. minutu, kada je Bamba Dijeng ponovo doneo Senegalu dva gola prednosti, što Katar nije uspeo da nadomesti do kraja utakmice.
Englezima i Holanđanima samo po bod
Holandija i Ekvador su remizirali u drugom kolu grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru i sada imaju potpuno izjednačen učinak, tako da dele prvo mesto grupe A sa po četiri boda i gol razlikom 3:1.
Fudbaleri Engleske nisu ponovili efikasnu igru sa premijere protiv Irana (6:2). U drugom kolu grupe B odigrali su bez golova protiv Sjedinjenih Američkih Država kojima je ovo drugi remi nakon 1:1 sa Velsom.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 2 min

Iran i Senegal slavili šestog dana Mundijala, Englezima i Holanđanima samo po bod

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE