Search
Close this search box.
New Project (25)
VREME ČITANJA: 2 min

DRUGI DAN MUNDIJALA: Englezi i Holanđani slavili, remi Amerikanaca i Velšana

Engleska je sa stilom startovala na Mundijalu u Kataru jer je veoma kvalitetnom igrom izrešatala mrežu Irana i potpisala prvi trijumf u Grupi “B” – 6:2 (3:0).
Ovo je druga najubedljivija pobeda “Gordog Albiona” u istoriji na SP. Ovaj meč će se pamtiti u istoriji SP i po tome što je sudija Klaus nadoknadio meč 27 minuta, 14 u prvom i 13 u drugom delu.
Pokazao je “Gordi Albion” i kako se na Svetskom prvenstvu opravdava uloga favorita. Izabranici Gereta Sautgejta diktirali su premijerligaški tempo, sa mnogo presinga, kretnji bez lopti i raznovrsnim napadačkim akcijama. Oni su od 35. do 45. minuta stekli ubedljivih tri gola prednosti. Posle toga su rutinski završili posao.
Veliki povratak Holandije na Svetsko prvenstvo uveličan je trijumfom nad selekcijom Senegala 2:0 (0:0).
Tokom većeg dela meča je odbrana afričkog tima bila nerešiva enigma za izabranike Luja Van Gala. Međutim, “Lale” su u samoj završnici uspeli da probiju snažni bedem rivala i upišu tri boda.
Junak u pobedio bio je mladi Kodi Gakpo pogotkom u 84. minutu matirao je protivničku odbranu. Pobedu je potvrdio Devi Klasen u devetom minutu nadoknade.
U duelu dva povratnika na Mundijal, Sjedinjene Američke Države i Vels odigrali su nerešeno 1:1 (1:0).
Amerikanci su nakon sedam učešća za redom, propustili samo Svetsko prvenstvo u Rusiji pre četiri godine. Velšana na najvećoj smotri nije bilo već 64 godine. Svakom je pripalo po jedno poluvreme i po bod na kontu.
Fudbaleri SAD bili su bolji u prvom delu, izveli su u 36. minutu munjevitu akciju i poveli sa 1:0. Loptu je na centru prihvatio Kristijan Pulišić, krenuo je u prodor kroz sredinu, a onda pravovremeno proigrao Timoti Veu. Sin Žorža Vee, bivšeg golgetera PSŽ-a i Milana utrčao je u kazneni prostor i udarcem po zemlji efektno matirao golmana Henesija.
Vels je izbegao poraz u 82. minutu. Aron Remzi je sa desne strane uputio loptu ka Geretu Bejlu u kaznenom prostoru. Neoprezno je starovao štoper Tim Rim, oborio Bejla i skrivio penal. Igrač koji je iznudio najstrožu kaznu, prihvati se odgovornosti. Snažno je šutirao sa 11 metara, Tarner je bio na lopti ali nije uspeo da spreči izjednačenje.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 2 min

DRUGI DAN MUNDIJALA: Englezi i Holanđani slavili, remi Amerikanaca i Velšana

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE