Search
Close this search box.
FK Sevojno
VREME ČITANJA: 2 min

FK Sevojno – priče koje se pamte

FK Sevojno je fudbalski klub iz Sevojna, osnovan 1950. godine. Trenutno se takmiči u zapadno-moravskoj zoni, četvrtom rangu srpskog fudbala.
FK Sevojno
FK Sevojno u sezoni 2022/23
Najveći uspeh u istoriji FK Sevojno je plasman u finale kupa nakon pobede nad Crvenom Zvezdom rezultatom 2:1 na stadionu kraj Valjaonice u sezoni 2008/09. U finalu kupa su igrali protiv Partizana gde su izgubili 3:0, ali su po prvi put obezbedili igranje u nekom evropskom takmičenju.
Žreb je odredio da igraju protiv litvanskog Kaunasa. U Beogradu je bilo 0:0, dok je u Litvaniji bilo 1:1, što je bilo dovoljno za prolaz. Posle su igrali sa francuskim Lilom gde su u obe utakmice poraženi sa 2:0.
Nakon što je Sevojno Point u sezoni 2009/10. obezbedilo plasman u Superligu Srbije, gradsko rukovodstvo i uprave dva kluba su se dogovorile o fuziji ova dva kluba. Na odvojenim skupštinama Sevojno Pointa i Slobode iz Užica, 24. juna, ozvaničeno je pripajanje Sevojno Pointa Slobodi.
Klub će nastaviti tradiciju Slobode, kao prvog gradskog kluba, u smislu sedišta, klupskih boja, stadiona i godine osnivanja, a u Superligi će igrati pod imenom FK Sloboda Point Sevojno. Novi fudbalski klub Sevojno, takmičenje će u sezoni 2010/11. početi iz okružne lige.
Danas, FK Sevojno se takmiči u zapadno-moravskoj zoni, a o ciljevima i ambicijama razgovarali smo sa predstavnicima kluba:
“Očekivanja i ambicije prvog tima su ove sezone gornji deo tabele, poželjno što bliže vrhu. Dovedeno je par igrača koji su u prethodnim sezonama igrali viši rang. Sigurno je da će praviti razliku, kao i par bonus igrača.
Što se tiče mlađih kategorija, klub će se u narednom periodu potruditi da poboljša rad sa školom fudbala. Pokušaćemo i da oformimo pionirsku selekciju. U nekoj bliskoj budućnosti, nadamo se i kadetskoj i omladinskoj selekciji.
U planu je i da se osposobi pomoćni teren. Obezbedićemo i neophodnu opremu i rekvizite za treninge svih kategorija. Aktivno se radi i na promociji kluba, što preko društvenih mreža, što pomoću flajera kojima se najavljuju utakmice.
Fudbalski klub Sevojno nastoji da ponovo postane stabilan i organizaciono jak klub na svim poljima, kao što je to nekada i bio.”

Možda vas zanima

TABELA Zapadno Moravske Zone