Search
Close this search box.
645039_444760648-1150521396373883-5231275114724954686-n_kf
VREME ČITANJA: 2 min

DA LI ĆE BUDUĆNOSTI BITI I U BUDUĆNOSTI: Problema ima na pretek, ali rešenje niko ne pronalazi – šta i kako dalje?!

Šteta…

Ne tako davno, u sezoni 20/21 ekipa Budućnosti iz Arilja završila je takmičenje u Srpskoj ligi Zapad na trećoj poziciji na tabeli, tik iznad Jedinstva sa Uba. Četiri godine kasnije, ova dva kluba nalaze se u potpuno različitim situacijama.

Jedinstvo sa Uba je pre par dana i zvanično osiguralo plasman u najjači rang takmičenja u našoj zemlji, i sledeće sezone imaće prilike da igra protiv Partizana, Zvezde, Vojvodine.. Sa druge strane, klub iz Arilja se nalazi u velikoj krizi na svim poljima, i trenutno je na mestu koje vodi u okružnu ligu.

Prošla takmičarska godina bila je jako teška za Budućnost, došlo je do ispadnja iz Srpske lige Zapad, a aktuelne sezona je “košmarna”. Regularni deo prvenstva sastav iz Arilja završio je bez osvojenih bodova, zatim je ista situacija nastavljena i u “plej-autu”.

Proteklog vikenda na programu je bio duel u Novoj Varoši između domaćeg sastava Zlatar i Budućnosti, međutim tim iz Arilja nije mogao da otputuje na utakmicu. Finansijski problemi, manjak igrača u seniorima, ali i jako teška situacija u svim ostalim kategorijama doveli su do toga da se klub nalazi u jako teškoj situaciji. 

Republika
Da li ima svetla na kraju tunela?

Fudbalski klub Budućnost ima istoriju dugu 104 godine, međutim, ukoliko se nešto brzo ne promeni, fudbal u Arilju će u narednim sezonama dobiti potpuno drugačiji izgled, pre svega zbog izostanka Budućnosti iz viših rangova takmičenja.

I dalje nije poznato kako će klub nastaviti da funkcioniše nakon kraja aktuelne sezone, po plasmanu sledi selidba u okružnu ligu, međutim po mnogim simpatizerima Budućnosti, najbolja je opcija da se krene od nule, od “beton lige” i da se polako oformi zdrava fudbalska sredina oko i unutar kluba.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Zapadno Moravske Zone