Search
Close this search box.
Нови пројекат (2)
VREME ČITANJA: 1 min

Rađevac slavi vek postojanja

Na današnji dan pre sto godina, osnovan je FK Rađevac iz Krupnja.
Klub je formiran 1922. godine pod imenom Rađevac. Pet godina kasnije, menja ime u Petar Radojlović. Po meštaninu koji je izgubio dva sina u Prvom svetskom ratu. Od 1944. godine, klub vraća ime u Rađevac.
Rađevac
FK Rađevac, 1985.
Foto: Istorija ex yu fudbala
Najveći uspeh kluba bilo je igranje u Drugoj ligi SR Jugoslavije u sezoni 1999/00. Ubrzo je usledila kriza rezultata i Rađevac je ispao čak u šesti rang takmičenja. I tu se zadržao nekoliko sezona i konačno 2010/11 osvaja prvo mesto i plasman u Mačvansku okružnu ligu.
U sezoni 2013/14 osvajaju prvo mesto i plasiraju se u Zonu “Drina”, koja se od 2018. zove kolubarsko-mačvanska zona. U četvrtom rangu takmičenja klub iz Krupnja se takmičio sedam sezona. Sezona 2020/21, ekipa iz Krupnja osvaja prvo mesto i plasira se u Srpsku ligu “Zapad”.
Rađevac
Foto: infolo.rs
“Tokom jednog veka postojanja i uspešnog rada, klub je imao i uspone i padove. Razvijao se i rastao zajedno sa svojim gradom. Sada se možemo pohvaliti statusom srpskoligaša, drugu sezonu zaredom.”
“Ponosni smo i na naše mlađe kategorije, koje nastupaju u regionalnim rangovima takmičenja. FK Rađevac je uvek bio više od kluba, više od fudbala, jedna prava škola života.” – poručuju iz kluba.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 1 min

Rađevac slavi vek postojanja

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE