Search
Close this search box.
614751_432540399-924030152850390-2462963725124158912-n_f
VREME ČITANJA: 2 min

U BELOTINCU “NIŠTA NOVO”: Marković nastavlja golgetersku seriju – Ekipa napreduje na tabeli!

Popularni “Meso” je šest puta tresao mrežu rivala na tri ligaška meča.

U okviru 18. kola Zone Centar ekipa Naših Krila 1936 iz Belotinca ugostila je sastav Orljana. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa deobe treće pozicije, dok su gosti bili na deobi 11. mesta na tabeli. 

Pre šest dana ovi timovi odigrali su duel u okviru kupa, ali sa promenjenim domaćinstvima, tada je sastav Orljana slavio sa 3:1 i time je izborio prolazak u polufinale Kupa Doljevca. Odlično su gosti ušli i u ovaj meč, već nakon četiri minuta igre preko Aleksandra Kastratovića stižu do vođstva, 1:0.

Imali su ubrzo gosti priliku da stignu do uvećanja prednosti, ali je golman Veljković uspešno sačuvao svoju mrežu. Probudili su se domaći, krenuli su sa napadima i preko Marka Miljkovića na isteku 15. minuta stižu do izjednačenja. 

U nastavku prvog poluvremena igralo se dosta opreznije, pa nije bilo previše šansi pred golmanima. Sudija Nešić je tokom prvih 45 minuta pokazao pet žutih kartona, “u odnosu 3:2”.

U drugi deo susreta kao da je izašla sasvim druga ekipa Naših Krila, kasnije se moglo čuti da je trener na poluvremenu govorom “probudio” želju i volju u igračima. Imali su uvodnu inicijativu gosti, ali je nakon kontranapada popularni “Meso” zatresao mrežu golmana Jovanovića za potpuni preokret i prvo vođstvo domaćina na meču, 2:1 u 65. minutu.

Samo par minuta kasnije rezervista, Marko Stevanović, koji je ujedno u tim trenucima nosio i kapitensku traku, uvećao je prednost svog tima na 3:1. Furiozan nastavak meča doneo nam je još dva pogotka, oba u mreži gostiju.

Povukao je Marković kontranapad, dodao je loptu do Vasilija Petrovića kome je ostao lakši deo posla, 4:1. Pred sam kraj susreta Marković je nakon jedne asistencije i gola, stigao i do svog drugog pogotka na meču, za ispostaviće se konačnih 5:1 u korist Naših Krila. 

Naša Krila 1936 (Belotinac) – Orljane 5:1 (1:1)

Naša Krila 1936: Veljković, Petković, Perović, Stanojević, S. Marković, Petrović (od 56′ Stevanović), Miljković (od 80′ N. Manojlović), N. Marković, Tasić, Nikolić, S. Manojlović

Orljane: Jovanović, Simonović (od 56′ Stanković), Stanojević, Zdravković, J. Stanković, Stamenković, Ranđelović, Nikolić (od 82′ S. Stanković), M. Stanković (od 70′ Milenković), Dekić, Kastratović 

Ovim trijumfom tim iz Belotinca je stigao do treće pozicije, i sada za drugim mestom zaostaje samo dva boda, dok su gosti pali i sada su u zoni ispdanja (12. mesto).

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Zone centar