Search
Close this search box.
606038_snapinstaapp-431164030-1112913840027755-5475271623962069588-n-1080_f
VREME ČITANJA: 2 min

JAKO BITAN TRIJUMF MORAVE: Pogodak Lazarevića iz slobodnjaka rešio je pitanje pobednika!

Gosti su prikazali odličan fudbal, ali nisu uspeli da ostvare bolji rezultat.

Na prolećnoj premijeri Zone Centar u Žitkovcu odigran je duel između ekipe Morave, koja je bila domaćin, i gostujućeg sastava Orljana. Bio je ovo jako bitan susret za oba kluba, imajući u vidu da su bila na 10. odnosno 11. mestu u ligi, sa samo jednim bodom rastojanja.

Tri boda su bila imperativ za oba sastava, pa se od prvog minuta igralno otvoreno, igrači se nisu štedeli. Prvi udarac ka golu uputio je domaći fudbaler, Petrović, ali je ona otišla iznad prečke, uzvratili su gosti na drugoj strani, odličan šut krajnjim naporom golman Antonijević uz pomoć stative sačuvao je svoju mrežu. 

Na isteku pola sata igre, odlično je slobodan udarac izveo Dušan Lazarević, koji je loptu smestio u gornji desni ugao gola Orljana, 1:0 za Moravu, oduševljenje domaćih navijača na tribinama.

Pred sam kraj prvog dela meča gosti su imali odličnu priliku za izjednačenja, ali je lopta otišla preko gola. Drugi deo susreta počeo je sa dve izmene u sastavu Orljana, dok su domaći nastavili sa startnih 11. 

Velika borba vođena je po celom terenu, gosti su svim silama pritiskali rivala i “jurili” su izjednačenje, dok su domaći iz kontranapada vrebali svoju priliku. Na isteku 69. minuta nakon starta Veljkovića sudija svira faul, fudbaler Orljana nezadovoljan odlukom unosi se arbitru u lice, što je dovelo do direktnog crvenog kartona. 

Gosti sa igračem manje i dalje pokušavaju da stignu do izjednačenja, dok su fudbaleri Morave u par kontri imali šansu da reče meč u svoju korist, međutim rezervista Dimitrijević nije bio snalažljiviji u završnici napada. 

Morava (Žitkovac) – Orljane 1:0 (1:0)

Morava: Antonijević, Janković (od 71′ Dimitrijević (od 89′ Milošević)), Milosavljević, Kocić, S. Petrović, Lazarević, Ristić, M. Petrović, Simić, Novaković, D. Petrović

Orljane: Jovanović, Simonović (od 58′ M. Stanković), Cvetković, Zdravković, Sl. Stanković (od 46′ St. Stanković), J. Stanković (od 46′ Dekić), Stamenković, Nikolić, Kastratović, Veljković 

Iz domaćeg tabora nakon meča stigla je sledeća poruka:

– Fudbalerima Orljana čestitamo na fer i korektnoj igri, želimo im sve najbolje u nastavku sezone, pokazali su da su odličan tim. Na kraju treneri kao i svi fudbaleri hteli bi da se zahvale našoj vernoj i divnoj publici koji su danas bili dvanaesti igrač i koji su nosili naše momke i kad nije bilo snage, ovo je naša zajednička pobeda.

Ovim trijumfom Morava je napredovala na tabeli, sada se nalazi na deobi devete pozicije, dok su gosti spali u zonu ispadanja, gde drže 12. mesto.

Izvor: Republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Zone centar