Search
Close this search box.
607301_423686780-1626340071454808-8593181904561744598-n_f
VREME ČITANJA: 2 min

MESO PRESUDIO MATEJEVČANIMA: Tim iz Belotinca će ovog proleća biti jedan od težih rivala svima u ligi!

Jesenji vicešampion je uvećao zaostatak za liderom.

U okviru 16. kola Zone Centar ekipa Naša Krila 1936 iz Belotinca ugostila je sastav Jedinstva iz Gornjeg Matejevca. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa petog mesta na tabeli (27 osvojenih bodova), dok su gosti sa osam bodova više bili na drugoj poziciji u ligi.

Odličan meč viđen je na stadionu u Belotincu, uvodnih 15-tak minuta nisu bili posebno zanimljivi, jer se radilo o klasičnom odmeravanju snaga. Imajući u vidu da su oba kluba u gornjem delu tabele, nije se igralo sa previše rizika.

Tokom prvih 45 minuta par šansi na obe strane, ali su golmani Stojanović i Stanković ostali nesavladani. Kapiten Jedinstva, Milan Cojić je na isteku 32. minuta “požuteo” i to je bio jedini detalj koji je zabeležen u sudijskoj beležnici.

Za vreme pauze izvršene su dve izmene u redovima domaćina, dok su gosti nastavili sa startnih 11. Posle samo dva mintua igre u nastavku, Cojić je faulirao napadača rivala, Markovića, nakon čega je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Trener domaćih, Krstić u tim trenucima odlučio je da napadne rivala sa dva centarfora, to je dodatno otvorilo igru na obe strane, što je dovelo do odličnih šansi za promenu rezultata. 

Kako je vreme odmicalo, goste je “usporavao” brojčani deficit na terenu, pa je rival na isteku 73. minuta uspeo da stigne do vođstva. Nikola Nikolić je pronašao zimskog novajliju, Nemanju Markovića, koji je iz ugla sa nekih 16 metara opalio po lopti, 1:0 za Naša Krila.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka domaći su mogli “sa kreča” da reše pitanje pobednika dosta ranije, ali je Nikolić poslao loptu van okvira gola, pa je rezultat ostao 1:0. 

Naša Krila 1936 (Belotinac) – Jedinstvo (Gornji Matejevac) 1:0 (0:0)

Naša Krila 1936: Stojanović (od 46′ Veljković), Petković, Ignjatović, Perović, Stojković, Đorđević (od 85′ N. Manojlović), Petrović (od 64′ Cvetković), Miljković (od 46′ Stevanović), Marković, Nikolić, Tasić (od 64′ S. Manojlović)

Jedinstvo: Stanković, Ljubisavljević, Nedeljković, Cojić, Vulić, Milošević, Anđelković (od 61′ Zlatković), Mijatović (od 82′ Stojanović), Sibinović (od 70′ Cvetković), Stojičić, Mršević 

Ovim rezultatom tim iz Belotinca je stigao do deobe četvrte pozicije, dok je Jedinstvo ostalo na drugom mestu, ali je sada zaostatak za liderom, po njegovoj formi, već nedostižnih devet bodova.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Zone centar