Search
Close this search box.
610130_432540146-920048046581934-8907780890192937824-n_f
VREME ČITANJA: 2 min

MOŽDA I NAJBOLJE POJAČANJE ZONE?! Markovićev het-trik u “petardi” na gostovanju u Matejevcu!

Ni Srpska liga nije daleko ako nastave svi u ovom ritmu, Meso je već na “radnoj temperaturi”!

U okviru 17. kola Zone Centar ekipa Radničkog 2020 iz Knez Sela ugostila je sastav Naših Krila 1936 iz Belotinca. Domaći tim je u meč ušao sa 14. pozicije (11 osvojenih bodova), dok su gosti bili na deobi četvrtog mesta sa 19 bodova više. 

Gosti su na prolećnoj premijeri zabeležili veliki trijumf protiv jesenjeg vicešampiona, pa su u odličnom raspoloženju došli na ovaj meč, dok se domaćin nalazi u borbi za opstanak i prekopotrebni su mu bodovi što pre.

Krenuli su fudbaleri Radničkog napadački od prvog minuta, ali se ubrzo njihova ofanziva umirila, gosti su preuzeli posed i nakon dvadeset minuta igre stigli su do prednost. Centaršut Nemanje Markovića iskoristio je veteran Nikola Nikolić, 1:0 za tim iz Belotinca.

Gotovo samo minut kasnije Marković je iskoristio grešku golmana Bajkića, i nakon asistencije stigao je i do pogotka, 2:0 za Naša Krila. Otvorila se igra u potpunosti, napadi se ređaju na obe strane, i nakon dva gola u mreži domaćina, zatresla se i mreža gostujućeg tima.

Mladi Veljko Jovanović se najbolje snašao nakon kornera u kaznenom prostoru rivala, 2:1. Nastavljeni su napadi na obe strane, ali su konkretniji i bolji do odlaska na odmor bili gosti.

Prvo je u 43. minutu Miodrag Petković pogodio za 3:1, da bi samo par minuta kasnije popularni “Meso” svojim drugim pogotkom na utakmici postavio konačnih 4:1 nakon prvog dela igre. 

Drugi deo susreta počeo je ofanzivnom gostujućeg tima, i samo nakon par minuta opet se zatresla mreža Radničkog. Idealan centaršut mladog Luke Petrovića iskoristio je bivši golgeter Pukovca, i na isteku 49. minuta overio je svoj het-trik, 5:1. 

Ubrzo je trener gostiju, Dejan Krstić pružio priliku igračima sa klupe, imajući u vidu da ekipu očekuje kup okršaj sredinom nedelje, cilj je bio da se odmore nosioci igre.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka nove promene rezultata nije bilo, tempo igre je opao, pa su gosti mirno priveli utakmicu kraju.

Radnički 2020 (Knez Selo) – Naša Krila 1936 (Belotinac) 1:5 (1:4)

Radnički 2020: Bajkić, Branković (od 61′ A. Stanisavljević), Jovanović, Živadinović, Todorov, Živković, Mladenović, Stojiljković, Mijatović, Nikolić, M. Stanisavljević

Naša Krila 1936: Veljković, Petković, Ignjatović, Perović, Stojković, Petrović (od 80′ Ranđelović), Miljković (od 87′ Janković), Marković (od 61′ Cvetković), Stevanović (od 61′ Manojlović), Nikolić, Ilić (od 46′ Tasić) 

Ovim trijumfom tim iz Belotinca je stigao do deobe treće pozicije na tabeli, i u odličnom raspoloženju dočekuje sledeći ligaški meč protiv Orljana, dok sastav iz Knez Sela gostuje Zemljoradniku iz Balajnca.

Izvor: Republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Zone centar