Search
Close this search box.
573545_sumadija1_f
VREME ČITANJA: 2 min

PRATE SE TRENDOVI: Jedan od najstarijih klubova u Srbiji, ide u korak sa vremenom – po ugledu na najveće!

Sve informacije ubuduće će biti na jednom mestu.

Fudbalski klub Šumadija 1903 iz Kragujevca osnovan je na inicijativu Danila Stojanovića, poznatog kao Čika Dača, 14. septembra 1903. godine i predstavlja treći najstariji srpski fudbalski kolektiv nakon subotičke Bačke 1901 i beogradskog BASK-a (tadašnjeg Sokola) koji je osnovan svega pet meseci pre kragujevačkog loptačkog kluba.

Nikada ekipa Šumadije 1903 nije bila deo elitnog ranga naše zemlje, a već šest sezona u kontinuitetu takmiče se u okviru Zone Šumadijsko-raške. Prethodne jeseni zabeležili su skor od osam pobeda, dva remija i četiri poraza i sa 26 osvojenih bodova proleće će dočekati na četvrtoj poziciji.

Učinak je mogao biti i znatno bolji, ali je nakon sjajnog starta takmičarske godine, ekipa krajem meseca oktobra ušla u rezultatsku krizu tokom koje su u poslednjih pet prvenstvenih mečeva osvojena svega četiri boda i aktuelni jsenji šampion kraljevačka Sloga je prilično odmakla.

Istovremeno klub u poslednje vreme veliku pažnju poklanja interakciji sa navijačima i ljubiteljima fudbala. Rukovodstvo kragujevačke Šumadije 1903 se odlučilo da otvori zvaničnu Instagram stranicu na kojoj će sve pristalice imati priliku da blagovremeno budu informisane o svim aktuelnim dešavanjima.

Ubuduće će sve informacije biti na jednom mestu

Kada je reč o nastavku borbe za bodove, u prolećnoj premijeri ekipa Šumadije 1903 dočekuje Srbiju iz Ilićeva. Meč je na programu 16. marta naredne godine, a treba napomenuti da je u prvom ovosezonskom meču dve ekipe, Srbija slavila rezultatom 2:1 što je ujedno bio i prvi ovosezonski neupseh kragujevačkog kluba.

Izvor: Republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Šumadijsko-raške zone