Search
Close this search box.
New Project
VREME ČITANJA: 2 min

Aleksa Popović – najbolji mladi igrač prvog dela sezone šumadijsko-raške zone

Završeno je glasanje za najbolje pojedince šumadijsko-raške zone. Odlukom vaših glasova za najboljeg mladog igrača proglašen je Aleksa Popović, fudbaler Srbije iz Ilićeva.
Popović je dete Sušice. Karijeru je započeo 2013. u mlađim kategorijama pomenute kragujevačke ekipe. Nakon toga nastupao je i za Šumadiju 1903, Šumadiju iz Toponice, u dva navrata za Sušicu.
Nakon gašenja seniorskog pogona ovog kluba, Popović prethodnog leta dolazi u ekipu iz Ilićeva. Odigrao je jednu sasvim dobru polusezonu, što ga je svrstalo među najbolje pojedince ove zone.
Za naš portal, o ovom priznanju i planovima za budućnost, govorio je Aleksa Popović.
Ti si proglašen za najboljeg mladog igrača prvog dela sezone. Šta za tebe to znači i predstavlja u daljoj karijeri?
“Znači mi dosta. Rad i trud se uvek isplate i nadam se da će mi pomoći za dalji podstrek u karijeri. Ovo je samo jedan vid isticanja, ali ja želim da se dokažem kroz igru i tim.”
Kako bi ocenio igru sebe i svoje ekipe u jesenjem delu sezone?
“Za sebe smatram da sam bio korektan, a težiću da budem još bolji, jer moj tim zaslužuje dobrog i korisnog bonusa. Moja ekipa je zauzela solidno mesto na tabeli, ali ćemo se zato potruditi da budemo u vrhu do kraja sezone.”
Koje su tvoje ambicije i da li ćemo te i na proleće gledati u dresu Srbije?
“Ambicije su uvek iste, želim da napredujem. Ostajem u ekipi Srbije, a iskreno se nadam i voleo bih da ostvarimo naš zajednički cilj, što naravno zavisi od svih nas, ne samo od mene. Ja ću nastaviti sa treninzima i radom na sebi, a ono što negde najviše želim je da zaigram u višem rangu.” – rekao je Aleksa Popović, fudbaler Srbije iz kragujevačkog naselja Ilićeva.

Možda vas zanima

TABELA Šumadijsko-raške zone