Search
Close this search box.
New Project (8)
VREME ČITANJA: 3 min

Jevtić: Teško je kada niste domaćin u svom gradu

Dugogodišnji prvotimac FK Trepča iz Kosovske Mitrovice Strahinja Jevtić, govorio je za naš portal o prvom delu sezone.
Strahinja Jevtić, levi bek FK Trepča iz Kosovske Mitrovice brani boje ovog kluba već punih 11 godina. U klubu je bio i kada je Trepča blistala i bila na pragu Prve lige. Kada je u svojim redovima imala igrače poput Miloševića, Mihajlovića, Brunčevića, Lakote, Mirkovića, ali i mnogih drugih.
I kada su Trepči kola krenula nizbrdo, Strahinja je ostao u klubu. Dolaskom novog rukovodstva, situacija u Mitrovačkom zonašu se znatno stabilizovala. Ekipa je podmlađena, a ono što je takođe za pohvalu jeste činjenica da za ovaj klub trenutno nastupaju igrači koji su isključivo sa Kosova i Metohije.
Trepča je prvi deo sezone u šumadijsko-raškoj zoni završila na 10. mestu. Činjenica koja je bila ispod očekivanja svih u klubu. O celokupnom jesenjem delu, kao i o trenutnoj situaciji u klubu, razgovarali smo sa Strahinjom Jevtićem.
Strahinja, kako bi prokomentarisao prvi deo sezone i kako si zadovoljan svojim učinkom i učinkom svoje ekipe?
“S’ obzirom na kvalitet koji ekipa poseduje, mogu reći da baš i nisam zadovoljan onim što smo postigli u jesenjem delu sezone. Bilo je zaista više psihički, nego fizički teško. Znate da Trepča ne igra kao domaćin svoje utakmice u Žitkovcu, već je to, od ove sezone, u Baljevcu. To je stvarno jedna otežavajuća okolnost za sve nas.” – započeo je Strahinja naš razgovor i dodao:
“Sa druge strane, bilo je i par mečeva gde su dosta i sudije uticale na krajnji ishod utakmice. Ali nam to ne sme biti izgovor za loše rezultate. Mogu reći da iza sebe imam jednu skromnu polusezonu. Svestan sam da kao i svi moji saigrači, moramo mnogo bolje zaigrati u prolećnom delu.”
Šta je falilo ekipi Trepče da zabeleži neki bolji rezultat u prvom delu sezone?
“Falilo je u nekim trenucima iskustva, da se stane na loptu, “ukrade” koji minut. Zatim taj faktor sreće, koji nas nije pratio ove polusezone, jer smo zaista igrali dobar fudbal i stvarali dosta šansi, ali su golovi izostali kada je bilo najpotrebnije. Falio nam je taj gol-igrač, koji će realizovati brdo stvorenih šansi koje smo napravili u gotovo svim utakmicama.”
Šta očekujete u prolećnom delu prvenstva i kakve su ambicije?
“U prolećnom delu prvenstva očekujem dolazak novih igrača, odnosno pojačanja koja su nam u ovom trenutku neophodna kako bi ostvarili zacrtan cilj. Očekujem da ekipa sa novim igračima nastavi sa istim i još boljim igrama i da zabeležimo što više pobeda kako bi bili u gornjem delu tabele.
Očekujemo i novog trenera, jer kao što znate, trener Mile Vuletić i klub su se sporazumno razišli tri kola pre kraja jesenjeg dela. To je možda za sada i nabitnije u ovom trenutku, novi trener, pa za njim i nova pojačanja.” – rekao je, za naš portal, fudbaler Trepče Strahinja Jevtić.

Možda vas zanima

TABELA Šumadijsko-raške zone