Search
Close this search box.
Jošanica
VREME ČITANJA: 1 min

Jošanica ima najbolji napad, Bane najbolju odbranu u ligi

U današnjem tekstu govorićemo o najboljem napadu i najboljoj odbrani šumadijsko-raške zone u prvom delu sezone.
Po mnogima, najlepši fudbal u ligi igra ekipa Jošanice, koja je i osvojila titulu jesenjeg prvaka. U prvom delu sezone, Jošanica je postigla najviše pogodaka, 30 na 13 utakmica. Time je ekipa iz Novog Pazara postala najefikasnija ekipa u prvom delu sezone.
Predvođeni igračima superligaškog kalibra, igrali su fudbal koji je punio oči. Najubedljiviju pobedu ostvarili su na domaćem terenu protiv Trepče (6:0). U Resniku su ekipu Budućnosti savladali sa 0:5, dok su četiri pogotka postigli protiv Napretka (0:4).
Sa druge strane, najbolja odbrana lige dolazi iz komšiluka fudbalskog kluba Jošanice. FK Bane iz Raške primio je samo devet golova u prvom delu sezone, što je najmanje u ligi u prvih trinaest kola. Kurandić i Tomović u odbrani, ali i mladi Ćurčić na golu bili su na visini zadatka.
Ono što je falilo ekipi Bana da ostane na prvoj poziciji jeste efikasnost. Postigli su 24 pogodaka na trinaest utakmica, šest manje od svog najvećeg rivala Jošanice. Reklo bi se da je ta efikasnost odlučila jesenjeg prvaka šumadijsko-raške zone.

Možda vas zanima

TABELA Šumadijsko-raške zone