Search
Close this search box.
New Project (35)
VREME ČITANJA: 1 min

Retrospektiva šumadijsko-raške zone

Završen je prvi deo prvenstva u zonskim ligama regiona Zapadne Srbije.
U šumadijsko-raškoj zoni sasvim zasluženo ekipa Jošanice se našla na prvom mestu sa dva boda prednosti ispred ekipe Bana. Bane je sve do 12. kola bio na vodećoj poziciji. U jednom trenutku su imali i četiri boda prednosti u odnosu na Jošanicu.
Međutim, nakon toga je krenula kriza u rezultatima što je ekipa iz Novog Pazara iskoristila na najbolji mogući način. Tri remija u nizu za Raščane koštali su ih jesenje titule. Već na početku drugog dela sezone snage će odmeriti ove dve ekipe.
Borba za prvo mesto će se verovatno voditi u dvoje. Ali ne treba otpisivati ni Mokru Goru, koja sa iskusnom ekipom igra jako dobar fudbal i trenutno zauzima treću poziciju. Pokazali su da mogu da namuče i pobede svakog, pa će i u drugom delu sezone biti tvrd orah svima.
Takođe, ono što je obeležilo jesenji deo šumadijsko-raške zone jeste i kažnjavanje Budućnosti i Korićana. Njima je oduzeto devet, odnosno dvanaest bodova čime su ove dve ekipe ispale u zonu ispadanja.
Kao najprijatnije iznenađenje prvog dela sezone izdvojili bi novajlije, ekipu Napredak iz Gračca. Zaista su pružali odlične partije, pogotovo na svom terenu. Nalaze se na visokom 4. mestu i reklo bi se da su obezbedili opstanak u ligi.
Uskoro očekujte i najboljih jedanaest prvog dela sezone šumadijsko-raške zone.

Možda vas zanima

TABELA Šumadijsko-raške zone