Search
Close this search box.
New Project (3)
VREME ČITANJA: 2 min

Jošanica savladala Ras u gradskom derbiju

Odličan gradski derbi u Jošaničkoj banji pokraj Pazara, u kojoj je slavio FK Jošanica (2:0).
Jako dobro prvo poluvreme, reklo bi se da su gosti bili bolji rival, dok je ekipa Jošanice čekala priliku iz kontre. Ras je bio najopasniji po levoj strani gde su odlično sarađivali Šarac i Osmanović Emir.
Međutim, jedna greška u odbrani gostiju, pomogla je ekipi Jošanice da dođe do gola. Pogrešili su gosti u poslednjoj liniji, do lopte je stigao Vusljanin, koji postiže vodeći pogodak za Jošanicu (1:0).
Do kraja prvog dela igre nije ostalo još mnogo vremena, pa se na pauzu otišlo sa prednošću domaćih. Odlično i sadržajno prvo poluvreme na stadionu Jošanice, koje je vrlo lako moglo da se završi drugačije.
I drugo poluvreme je započelo presingom gostiju. Ekipa Ras-a je jurila rezultat, pa su po svaku cenu išli da postignu gol. Imali su posed i loptu u svojim nogama, a domaćin je opet čekao priliku iz kontre.
I upravo su dočekali jedan takav kontranapad. Gosti su izgubili loptu, do nje je došao Sulejmanović, koji sjajno upošljava Goruždića, a on u situaciji jedan na jedan sa golmanom biva siguran i postiže pogodak za 2:0.
Nakon toga, gosti su dosta pali u igri. Jurili su prednost od čak dva gola. Situaciju im je otežao i mladi desni bek Osmanović Samel, koji je isključen zbog drugog žutog kartona. Jošanica je u tim trenucima imala sve u svojim nogama.
Do kraja utakmice, videli smo još jednu šansu domaćih, ali je Baktašević pogodio stativu. Rezultat je ostao nepromenjen i Jošanica je slavila sa 2:0.

Možda vas zanima

TABELA Šumadijsko-raške zone