Search
Close this search box.
New Project (4)
VREME ČITANJA: 2 min

Trepča najavila istupanje iz lige

FK Trepča iz Kosovske Mitrovice, odigrao je juče utakmicu prvog kola šumadijsko-raške zone, u Gračcu, protiv domaćeg Napretka (3:2).
Uprava kluba, izdala je sopštenje u kojem traži da se suđenje na ovom meču preispita. Takođe, iz kluba napominju, da ukoliko se nastavi sa ovakvim suđenjem i u sledećim utakmicama, klub će razmotriti dalje učešće u prvenstvu.
Saopštenje FK Trepča, prenosimo u celosti:
“Nakon jučerašnje utakmice prvog kola šumadijsko-raške zone protiv ekipe Napretka u Gračcu, FK Trepča ima potrebu da se saopštenjem obrati javnosti. FK Trepča je zabrinut zbog ključnih sudijskih odluka donesenih na utakmici prvog kola šumadijsko-raške zone. Kulminacija je doživljena nakon više spornih situacija za vreme odigravanja jučerašnje utakmice, protiv ekipe Napretka.
Glavni sudija Aleksandar Gavrilović i prvi pomoćni Marko Petrović, svojim greškama, direktno su oštetili FK Trepča i uticali na konačan rezultat utakmice. Našim prvotimcima je za vreme ove utakmice pokazano čak šest žutih i jedan crveni karton. Poništen nam je čist gol i sviran nepostojeći penal za domaćina. Sudijske greške su normalna pojava, ali raditi nešto ovako smišljeno je krajnje nemoralno i neprihvatljivo.
U sastavu naše ekipe bilo je čak devet bonus igrača, koji su nakon utakmice bili vidno uznemireni i iznervirani katastrofalnim sudijskim greškama. Tu našu decu, te naše mlade igrače, od kojih većina nije ni punoletna, ovakve stvari udaljavaju sa fudbalskih terena i iz ovog sporta. Iako je odigrano tek prvo kolo, ne želimo da ćutimo, jer vidimo šta nam se sprema.
Ukoliko se bude nastavilo sa ovakvim sramnim suđenjem protiv naše ekipe, FK Trepča obaveštava javnost da će dobro razmotriti dalje takmičenje u ligi. U nadi da do toga neće doći, očekujemo da će protiv pomenute dvojice sudija biti pokrenut odgovarajući postupak, kako se ovakvo sramno suđenje više ne bi ponovilo.” – stoji u zvaničnom saopštenju FK Trepča.

Možda vas zanima

TABELA Šumadijsko-raške zone