Search
Close this search box.
Tutin slavio
VREME ČITANJA: 3 min

Tutin slavio u utakmici sezone

Tutin slavio u utakmici sezone. Fudbaleri Tutina slavili su u meču 22. kola Šumadijsko-Raške zone protiv Jošanice rezultatom 2:1.
Stadion: Gradski stadion u Tutinu. Gledalaca: 1000. Sudija: Nenad Đorđević (Guča). Žuti kartoni: Brunčević, Radojević, Vusljanin, Skenderović (Tutin), Čuljković, Lakota, Plojović, Čmajčanin, Terzić, Rušević, Ristović (Jošanica).
Tutin: Hajrović, Brunčević, Radojević, Hot, Mulamuratović, Vusljanin, Đerlek, Kecap, Marovac, Milosavljević, Denković. Igrali su još: Skenderović, Stojanović.
Jošanica: Čuljković, Sretenović, Gicić, Ferizović, Lakota, Šaćirović, Plojović, Čmajčanin, Sulejmanović, Terzić, Ibrahimović. Igrali su još: Smajović, Rušević, Bektašević, Ristović.

Domaći su od samog početka znali šta žele. Ulog u ovoj utakmici je bio veliki, a to je prvo mesto i plasman u viši rang. Ono što je ovoj utakmici dalo još veću draž je činjenica da je ovo bio komšijski derbi.
Od samog početka Tutinci su dobro otvorili meč. Bili su bolja ekipa i imali veći broj šansi. Jošanica je delovala dosta defanzivno. Prepustili su igru domaćinu, dok su oni svoje šanse čekali iz kontre. Tutin je imao par polušansi, koje nisu bile opasne po gol gostiju.
Tutin je imao posed u svojim nogama, napadali su, ali se ništa zanimljivo nije dešavalo sve do 21. minuta. U 21. minutu nakon velike greške golmana Čuljkovića, Kecap sa nekih 40m pogađa prazan gol gostiju. Rezultat je 1:0. Tim rezultatom se otišlo na odmor.
U drugom poluvremenu se očekivalo da Jošanica krene malo ofanzivnije. Preuzeli su inicijativu i lopta je više bila u njihovim nogama. Najveći broj napada išao je preko leve strane. Posle jedne akcije Jošanica dobija priliku za centaršut, koji je loše izveden i domaći otklanjaju opasnost.
U 54. minutu Jošanica je imala priliku preko Čmajčanina, ali je šut izblokiran. Nakon toga, skoro indetična situacija kao kod prvog gola, ali ovog puta na drugoj strani. Posle greške golmana domaćih, pokušaj Čmajčanina, ali neprecizno.
Jošanica je napadala i bila bolji rival. Posle jedne akcije, na nekih 25m od gola dosuđen je faul. Bila je to prilika da se ugrozi gol gostiju iz slobodnog udarca. Sulejmanović je ipak šutirao preko gola.
Imali su i domaći par šansi. Đerlek je pokušao udarcem sa nekih 35m, ali neprecizno. Nakon toga centaršut Denkovića, lopta se odbija do Mulamuratovića, koji šutira, ali pogađa Gicića.
U 69. minutu igre, još jedna kardinalna greška golmana gostiju nakon koje Kecap postiže pogodak za 2:0. Veliko slavlje domaćih navijača, kojih je bilo poprilično dosta danas u Tutinu.
Imao je Tutin još jednu dobru priliku. Posle centaršuta Milosavljevića, Denković pogađa stativu, ali je u toj situaciji sviran ofsajd. Nakon toga su gostili pripretili. Lakota je sa nekih 20m uputio udarac, koji je otišao preko gola. U 89. minutu Plojović smanjuje rezultat na 2:1 i postavlja konačan rezultat utakmice.
Bio je ovo pravi derbi susret u Tutinu. Ovaj meč je verovatno i odredio putnika u viši rang. Do kraja je ostalo još četiri kola. Ostaje utisak da je Tutin slavio u utakmici sezone, dok će u Pazarskoj čaršiji čekati kiks komšija.

Možda vas zanima

TABELA Šumadijsko-raške zone