Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 3 min

Pregled 21. kola Srpske lige “Istok”

Ono što je obeležilo 21. kolo Srpske lige “Istok” je svakako smena na čelu tabele. Budućnost iz Popovca se “okliznula” u Leskovcu što je iskoristio Trajal i sigurno slavio na gostovanju u Jagodini za prvo mesto na tabeli. Rezultat koji takodje “bode” oči je pobeda Hajduk Veljka na gostovanju u Knjaževcu protiv favorita ekipe Timočanina.
FK Vlasina – FK Meševo 2:1
Meševo je “udavljeno” u Vlasini. Velika borba je vidjena na veoma klizavom terenu stadiona “Rosulja” u Vlasotincu ali do pobede su ipak došli domaći igrači. Nakon početnog ispitivanja snaga u 13. minutu utakmice gosti su izgubili loptu na centru terena što su Vlasotinčani znali da iskoriste, devetka domaćih Uroš Jemović poslao je dobru loptu ka Danijelu Stamekoviću koji je izašao sam ispred golmana gostiju Mitića i poslao loptu uz desnu stativu za 1:0 na semaforu.
U 32. minutu gosti dolaze do izjednačenja, dobar centaršut sa desne strane znao je da iskoristi Luka Zdravković koji je pobegao svom čuvaru i nije mu bilo teško da pošalju loptu u nebranjenu mrežu golmana Vlasine Markovića.
Do drugog gola Vlasotinčana čekalo se sve do 82. minuta, kada je rezervista Marko Milošević poslao projektil sa 25 metara koji je završio iza ledja nemoćnog Sladjana Mitića. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata.
Glavni sudija: Dušan Savić, pomoćnici: Nikola Stojanović i Stefan Kalezić.
OFK Brzi Brod – FK Sloga Leskovac 5:1
Ekipa Brzog Broda je deklasirala Slogu iz Leskovca koja je u ovoj sezoni očigledno zalutala u Srpsku ligu “Istok”. Zanimljivo je da su tri od pet pogodaka domaćih postigli igrači sa klupe. Već u 4. minutu bilo je 1:0 za domaće, gol je postigao Mladen Tošić.
Uspeli su igrači Sloge da sa zaostatkom od jednog gola izdrže do poluvremena, ali u nastavku utakmice pravi potop gostiju. Redom su se upisivali u strelce Nemanja Djordjević u 56. minutu, zatim ponovo Mladen Tošić u 70. minutu, Marko Pavlović u 72. i Miladin Okičić u 87. minutu. Utešni gol za Leskovčane postigao je Nikola Stanković u 64. minutu.
Glavni sudija: Branislav Stanković, pomoćnici: Dušan Djordjević i Nikola Ilić.
FK Jedinstvo Paraćin – FK Radnički Pirot 1:0
U duelu timova koji su 5. i 6. na tabeli Paraćinci su pobedili Piroćance na svom terenu. Prvo poluvremeno nije bilo previše uzbudljivo sve do samog kraja, kada je u zaostavnom vremenu nakon kornera domaćih lopta pogodila u ruku igrača Radničkog Filipa Gajića u svom kaznenom prostoru, te je glavni sudija Miloš Jocić pokaza na belu tačku. Siguran izvodjač kaznenog udarca bio je Nemanja Petrović za 1:0 Jedinstva.
U drugom poluvremenu fudbaleri iz Pirota su imali više od igre, stvarali su šanse ali nisu uspeli da postignu pogodak, dok su domaći igrači uglavnom pretili iz kontranapada. Rezultat je medjutim ostao nepromenjen, 1:0 za ekipu iz Paraćina.
Glavni sudija: Miloš Jocić, pomoćnici: Ivan Gmitrović i Nikola Mitić.
Izveštaje sa ostalih utakmica odigranih u 21. kolu Srpske lige “Istok” možete pročitati na sledećem link: Drugi poraz u nizu Knjaževčana, u komšijskom derbiju Radnički i Rembas podelili bodove.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok