Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

FUDBALSKA ISTORIJA U SRBIJI JE ISPISANA: Trajal je tokom sezone pokazao da je zasluženo putnik u viši rang takmičenja (VIDEO)

Mali broj klubova u svetu može da se pohvali ovim uspehom.

U okviru 30. kola Srpske lige Istok, ujedno i poslednjeg za ovu sezonu, ekipa Trajala iz Kruševca ugostila je sastav Budućnosti iz Popovca.

Domaći tim je ove sezone na spektakularan način stigao do titule šampiona, do ovog meča je bio na učinku od 29 trijumfa iz isto toliko utakmica, uz gol razliku 78:15. Trajal je bio na pragu verovatno rekorda koji će retko ko “oboriti” u svetu, da prvenstvo završi sa maksimalnim brojem bodova.

Od prvog minuta domaći su krenuli sa napadima ka golu rivala, tim iz Popovca je na ovaj meč došao sa 13 “bonusa”, dok su čak sedam njih bili u startnoj postavi. Na isteku 22. minuta dosuđen je kazneni udarac sa 11 metara u korist Trajala, isti je u gol pretvorio Filip Đurović, 1:0.

Do odlaska na odmor nove promene rezultata nije bilo, za vreme pauze u redovima Budućnosti izvršene su dve izmene, dok su domaći nastavili sa startnih 11.

Na isteku 57. minuta Lazar Nikolić duplirao je vođstvo Trajala, i tada su mnogi mislili da je pitanje pobednika rešeno, međutim gosti su ubrzo uzvratili na drugoj strani. Mladi Luka Đorđević poslao je loptu iza leđa golmanu Stamenkoviću, 2:1.

Upravo je Nikolić svojim drugim pogotkom na isteku 73. minuta doveo Trajal jako blizu trijumfa, a da se isti obezbedi pobrinuo se rezervista Aleksa Beskorvajni, koji je dva minuta pre isteka regularnog toka meča postavio konačnih 4:1.

Trajal (Kruševac) – Budućnost (Popovac) 4:1 (1:0)

Trajal: Stamenković, Stević (od 76′ Marjanović), Punoševac, Đorđević (od 68′ Beskorvajni), Dukić, Đurović (od 85′ Radivojević), NIkolić, Vučić, Jovanović (od 68′ Ilić), Gogić, Dedijer

Budućnost: Pavić (od 46′ S. Đorđević), Mitković, Pejčić, Galić, Ristić, Andrejić, Kocić (od 76′ Jovanović), Aranđelović (od 66′ Filipović), Nikolić (od 46′ Prvulović), Lazić, L. Đorđević (od 76′ Janković)

Ovim trijumfom ekipa iz Kruševca je stigla do istorijskog dostignuća sigurno u Srbiji, a verovatno i u fudbalu, sezonu je Trajal završio sa šampionskim peharom, uz maksimalan broj bodova u prvenstvu. 

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok