Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

ŠOK: Ovome se niko nije nadao – nakon osvojene titule, predsednik kluba podneo ostavku!

Odlučio je da ode u momentima kada su ostvareni sjajni rezultati.

Prethodnog vikenda odigrani su mečevi poslednjeg 30. kola Zone Centar, a navedenu takmičarsku rundu obeležio je veliki derbi dve proplasirane ekipe, Naših krila 1936 iz Belotinca i OFK Brzog Broda iz istoimenog mesta u sklopu grada Niša, koji ipak nije imao takmičarski značaj.

Domaći fudbaleri su slavil irezultatom 3:2, čime je novi šampion stigao do trećeg uzastopnog neuspeha, ali to nije uticalo na ovosezonsko ostvarenje, s obzirom da su fudbaleri OFK Brzog Broda još ranije obezbedili titulu šampiona.

Time je novi član istočne grupe srpskoligaškog karavana sezonu okončao sa skorom od 22 pobede i po četiri remija i poraza i ukupno 70 osvojenih bodova i gol količnikom od 98 datih i 34 primljena pogotka.

Nakon poslednjeg meča u takmičarskoj 2023/24 godini, kao grom iz vedra neba pojavila se informacija da je predsednik kluba Milan Filipović podneo ostavku. Tim povodom oglasio se i sada već bivši prvi čovek OFK Brzog Broda:

– I pored dugogodišnjeg truda i pokušaja da se obezbedi dugoročna finansijska stabilnost, klub nije prepoznat na nivou Grada Niša i opštine Medijane. Sportski uspesi ostvareni su u najvećoj meri na osnovu entuzijazma, energije i ličnog zalaganja članova užeg rukovodstva. Sistemska podrška je izostala, a budžet koji smo dobili od lokalne samouprave bio je ponižavajući – prenosi “Srbijasport.net”.

Povratak na srpkoligašku scenu – OFK Brzi Brod

Treba napomenuti da su pod rukovodećom palicom Milana Filipovića urađeni značajni radovi na poboljšanju infrastrukturnih uslova. Renovirane su svlačionice, izgrađen moderan podzemni sistem za zalivanje, zamenjena ograda,…, a istovremeno je velika pažnja posvećena mladim fudbalerima koji su dobili prostor za afirmaciju i napredak.

Pred klubom su sada delikatna vremena kada se mora izabrati novi predsednik koji će odgovoriti svim zadacima koji stoje pred OFK Brzim Brodom, a start u srpskoligaškoj konkurenciji sve je bliži.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok