Search
Close this search box.
1
VREME ČITANJA: 2 min

Komšije u trci za viši rang

Mrtva trka između Tutina i Jošanice u Šumadijsko-raškoj zoni, ulog je veliki, a to je ekspresan povratak u Srpsku ligu “Zapad”.
Obe ekipe nastavljaju sa dobrim igrama, pa je tako trka za prvo mesto i siguran plasman u viši rang iz kola u kolo sve zanimljivija, sa svakom novom utakmicom raste uzbuđenje u taboru obe ekipe, ali i u taboru Kragujevačke Šumadije, koja je na samo tri boda od vodeće pozicije.
Nakon odigranog 16. kola Jošanica se nalazi na liderskoj poziciji sa (38) bodova, jednim više (37) od drugoplasiranog Tutina, ali i utakmicom više i sa tri boda prednosti (35) ispred Šumadije.
U ovom kolu sigurne su bile sve tri ekipe. Tutin je slavio na svom terenu protiv ekipe Bane iz Raške rezultatom 4:3. Jošanica je na svom stadionu u Novopazarskoj banji bila ubedljiva protiv ekipe Karađorđe iz Ribnice, slavili su rezultatom 7:1, dok je Šumadija na gostovanju Mokroj Gori slavila sa 1:2.
Što se donjeg dela tabele tiče i tu će biti vrlo zanimljivo do kraja prvenstva. Poslednjeplasirana ekipa Goča iz Vrnjačke Banje ima devet bodova i u poslednjih osam utakmica ne znaju ni za jedan bod, pa je teško očekivati od ove ekipe da mogu da izbore opstanak. Samo bod ispred Goča nalaze se dve ekipe, Sloboda Grbice i Šumadija iz Toponice.
Ove ekipe će takođe morati da osvajaju bodove kako bi uspele da izbegnu ispadanje u niži rang takmičenja. Iznad njih se nalazi ekipa Bana iz Raške, koja je na samo dva boda od poslednjeg mesta na tabeli, pa će Raščani svim silama gledati da osvoje bodove kako bi izborili opstanak u zonskom rangu takmičenja.
Polet, Mokra Gora i Budućnost su odmah iznad opasne zone, iako imaju dovoljnu prednost koja im do kraja može doneti opstanak, ne smeju se zadovoljiti ovim pozicijama na tabeli, kao ni brojem bodova, pa moraju nastaviti sa dobrim igrama i sa osvajanjem bodova. Na 4. i 5. poziciji nalaze se Korićani i Karađorđe iz Ribnice.
Sve u svemu očekuje nas zanimljiv rasplet do kraja sezone i na dnu i na vrhu tabele, ostaje nam da vidimo ko će na kraju otići u viši rang, a ko će skliznuti stepenik niže.

Možda vas zanima

TABELA Šumadijsko-raške zone