Search
Close this search box.
sloga leskovac svetslost pukovac
VREME ČITANJA: 2 min

Sloga za petama Žitorađi

Fudbaleri Žitorađe nastavili su seriju utakmica bez poraza koja ih drži na vrhu tabele Zone Jug.
Bivši drugoligaš je na svom terenu poveo golom Branislava Mladenovića u 8. minutu, Kosanica je izjednačila pogozkom Predraga Mladenovića u 51. minutu. Stojanović u 62. i Milošević u 81. minutu donose vredne bodove lideru.
Žitorađa je posle 20 odigranih kola na 1. mestu sa 47 osvojenih bodova, 5 više od najbližeg pratioca, leskovačke Sloge koja jedina za sada drži korak sa liderom.
Leskovčani su na gostovanju u Pukovcu sa 0:5 pobedili Svetlost i potvrdili da ne odustaju od borbe za povratak među srpskoligaše.
Na 3. mestu ostali su Nebeski Anđeli koji su u Bazi Jug kraj Vranja poraženi u duelu sa Jedinstvom iz Gornjeg Stopanja rezultatom 2:3. Isti broj bodova (38) ima i Morava iz Vladičinog Hana koja je na gostovanju u Vinarcu pobedila Mladost istim rezultatom – 2:3.
Derbi začelja u Velikom Trnovcu nije odigran zbog toga što domaćin nije organizovao utakmicu, pa je Alakince stiglo do bodova za zelenim stolom.
Nastavljeno je posrtanje Radana. Bivši srpskoligaš iz Lebana je kao gost poražen od ekipe Gracko rezultatom 2:0. Bio je to 8 poraz Lebančana u prethodnih 10 utakmica.
Uz leskovačku Slogu najuspešniji tim ovog proleća je Pusta Reka koja je kao domaćin sa 8:2 pobedila Luginu iz Preševa. Četvrtom pobedom ovog proleća bivši srpskoligaš iz Bojnika je stigao do 6. mesta na tabeli.
Jablanica je u duelu sa Plantažom stigla do bodova koji donose mirniji ulazak u finiš sezone. Svi golovi viđeni su u prvom poluvremenu. Domaćin je poveo golovima Sahitija u 6. i Savića u 27. minutu. Plantaža je u 39. minutu preko Cvetanova ublažila poraz na gostovanju u Medveđi.

Možda vas zanima

TABELA zone jug