Search
Close this search box.
670-16
VREME ČITANJA: 2 min

POVRATAK SLOGE IZ ČONOPLJE MEĐU SRPSKOLIGAŠE

Veliki povratak u Srpsku ligu „Vojvodina“ je proslavljen u nedelju u Čonoplji, nadomak Sombora. U oproštaju od domaće publike za ovu sezonu pobeđena je ekipa Vojvodine iz Bačkog Gradišta sa rezultatom 2:0 (Antunić, Milošević).

Od dolaska u klub bivšeg fudbalera, sadašnjeg predsednika Milovana Dizdara, klub ide samo uzlaznom putanjom. Potpuno zasluženo i tokom čitavog prvenstva ekipa je bila lider u VFL „Sever“. Bitno je spomenuti da FK Sloga ima i najboljeg strelca lige, Milovana Vukasa, i da je kapiten ekipe Nikola Milošević, jedini iz lige, pozvan u amatersku selekciju Vojvodine, koju vodi selektor Šponja.

Aktivnosti predsednika Dizdara i uprave su daleko šire, u smislu da je potpisana saradnja sa FK Vojvodinom iz Novog Sada. Uz pomoć našeg čonopljanca Miloša Kosanovića koji je internacionalac u Emiratima, napravljen je podzemni zalivni sistem. Renoviraju se tribine uz pomoć grada Sombora i MZ Čonoplja, i u planu su još neki infrastrukturni projekti.

Foto: Mirko Ninković

U okviru proslave jubileja, 100 godina kluba, u planu je da se 08. juna obeleži 50 godina od osvajanja „Dunataj Kupa“ i da se okupe ekipe koje su tad igrale završnicu kupa i evociraju uspomene. Dve ekipe iz Srbije i dve iz Hrvatske. Za seosku slavu, 22. juna Čonoplja je domaćin „III Kordunaškog kupa“, na kome će učestvovati ekipe iz: Vojnića, Busija i Kljajićeva.

Treća manifestacija bi trebala da bude utakmica sa nekim od naših prvoligaša. Predsednik Dizdar sa upravom najavljuje da će FK Sloga i u višem rangu takmičenja imati pobedničke ambicije i da nimalo neće biti „lak zalogaj“ bili kome.

Foto: Mirko Ninković

Izvor: srbijasport.net

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

POVRATAK SLOGE IZ ČONOPLJE MEĐU SRPSKOLIGAŠE

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina