Search
Close this search box.
636036_eab6f443-9201-4c41-94f3-6ff89ef46877_f-1
VREME ČITANJA: 2 min

DERBI PRVENSTVA REŠEN U NADOKNADI VREMENA: Rezervista gostiju iskoristio je grešku odbrane rivala!

Prvenstvo dobija drugačiji tok.

U okviru 24. kola Prve novosadske lige ekipa Siriga ugostila je sastav Šajkaša 1908 iz Kovilja, bio je ovo duel dva prvoplasirana tima, današnji rivali su imali isti broj bodova (54). Na trećem mestu bio je Fruškogorac (Sremska Kamenica) sa četiri boda manje.

Derbi kola, a sigurno i prolećnog dela prvenstva okupio je oko 500 navijača na tribinama. Domaći tim je bio organizovaniji tokom prvih 45 minuta, ali ozbiljnijih prilika nije bilo pred golom rivala.

Jedina prava šansa za promenu rezultata viđena je u 37. minutu kada su domaći imali priliku sa penala, međutim golman gostiju, Martinović, uspeo je da spreči Milana Đankovića da ga savlada. Pred sam kraj prvog dela meča gosti upućuju prvi udarac u okvir gola rivala, međutim bez velike opasnosti po čuvara mreže Siriga.

Treba napomenuti da su domaći izvršili čak tri izmene u prvom poluvremenu, sve tri su bile prinudne, zbog povrede igrača. Za vreme pauze trener gostiju odlučio je da u igru uvede Uroša Kulpinca, dok je nastup završio Dragoljub Karas.

Igrali su dobro domaći i tokom drugog dela meča, i pored pehova sa povredama, gosti su takođe pokušavali da kreiraju izglednu šansu za pogodak, ali im je to polazilo dosta teže za rukom u odnosu na rivala.

Kada je mnogobrojna publika mislila da će derbi biti završen bez golova, i da će se prvenstvo odlučivati u “malim utakmicama”, greška u odbrani domaće ekipe, na ivici kaznenog prostora na loptu natrčava rezervista Kulpinac, 1:0 za Šajkaš, tri boda idu gostima.

Sirig – Šajkaš 1908 (Kovilj) 0:1 (0:0)

Sirig: Vojvodić, Narančić (od 86′ Vulić), Brežnjak (od 45′ Dekić), Petrović, Ivanović, Soldat, Kosić, Đanković, Burka, Polić (od 46′ Brežnjak), Vesović (od 27′ Kojović)

Šajkaš 1908: Martinović, Savić (od 94′ Živanov), Pavkov, Alempić, Zaov, Karas (od 46′ Kulpinac), Kotuljač, Marcikić (od 86′ Stanković), Letić, Nikolaš, Moravac

Ovim trijumfom Šajkaš je sada “samostalni” lider sa 57 osvojenih bodova, dok je Sirig na drugom mestu, koje vodi u baraž sa viši rang, sa tri boda manje.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

DERBI PRVENSTVA REŠEN U NADOKNADI VREMENA: Rezervista gostiju iskoristio je grešku odbrane rivala!

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina