Search
Close this search box.
сеад
VREME ČITANJA: 2 min

JOŠ 10 DANA DO ŽREBA NA 59. DNEVNIKOVOM TURNIRU U MALOM FUDBALU Tradicija motiviše i obavezuje

Još dva mesta preostala su u kosturu žreba seniorskog sastava Dnevnikvog turnira u malom fudbalu. Preostalih šest odavno su popunjeni. Što se organizacionog dela tiče, kako je naveo direktor turnira Veselin Vilotijević, najveći deo posla, uz sponzorske ugovore, završen je kada je ulogu predsednika Takmičarske komisije i ove godine prihvatio dugogodišnji sportski radnik Sead Čočić.

Funkcijama u fudbalskim organizacijama, gradskog, pokrajinskog ili republičkog profila, bez razlike, u sportskoj biografiji dodao je i odgovorne zadatke u organizaciji prestižnih dvoranskih takmičenja, od Triglava do Đevđelije. U takmičenju na Dnevnikovom turniru on je čovek kome se veruje.

-Dnevnikov turnir sam još u vreme Jugoslavije poredio sa najznačajnijim događajima pod krovom, poput sarajevskog Fisgola, na kome sam učestvovao, zagrebačke „kutije šibica“, splitskih „Gripa“… To su takmičenja na kojima su uz zagrebačku „Uspinjaču“, „Mostarske kiše“, ekipe Ace Kovačevića iz Beograda i ostalih, učestvovale i pehare osvajale i brojne novosadske ekipe – prisetio se Čočić. – Tradicija Dnevnikovog turnira bila je dovoljan motiv da budem i danas uz taj jedinstveni sportski događaj u zimskom periodu. Korak po korak, zahvaljujući izuzetno kvalitetnom kadru u organizaciji, u kome sam i sam tek jedan mali šrafić moćnog mehanizma, na dobrom smo putu da Dnevnikov turnir približimo sjaju 80-ih i 90-ih godina prošlog veka. Nije lako, dosta je vremena izgubljeno, ali svedočanstva i igrača i gledalaca u minule dve godine dovoljan su osnov verovanju da smo na pravom putu.

Molim, bez „dr“ na terenu

Na Dnevnikovom turniru u malom fudbalu 1992. godine dr Sead Čočić bio je na čelu medicinske ekipe u dvorani na Sajmištu. Od tada je na raznim dužnostima na turnirima, izvan medicinske struke.

-Molim bez „dr“ kada sam u fudbalskim strukturama – insistirao je Čočić. – U radu sa pacijentima se podrazumeva, ali u fudbalu nema ni potrebe, a ni smisla.

Jedan od momenata koje će dr Čočić da pamti jeste način na koji su mu roditelji pre godinu dana zahvalili na stručno ukazanoj prvoj pomoći njihovom dečaku nakon povrede kolena za vreme turnirske utakmice.

Rok za prijave za dva preostala mesta je 12. decembar ili do popune planiranog broja.

Definitivno, termin javnog žreba je u petak, 15. decembra u 17 časova na Gala večeri Dnevnikovog turnira u Vili Moskva u Veterniku. Raspored termina takmičenja od 25. decembra do finalnih utakmica 14. januara objavljen je na sajtu www.dnevnik.rs , kao i na

profilima Dnevnikovog turnira na društvenim mrežama.

L.Bakmaz

Izvor: dnevnik.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

JOŠ 10 DANA DO ŽREBA NA 59. DNEVNIKOVOM TURNIRU U MALOM FUDBALU Tradicija motiviše i obavezuje

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina