Search
Close this search box.
IMG-e9f6fb0346cd58ba11f49ea48f6a242c-V
VREME ČITANJA: 2 min

ODRŽANA SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA FS VOJVODINE, TRKA POČINJE 17. AVGUSTA

U Novom Sadu je održana sednica Izvršnog odbora FS Vojvodine, predsedavao je Dragan Simović, prvi čovek saveza.

Jednoglasno su usvojeni Izveštaji takmičarskih, disciplinskih i sudijskih organa za prolećni deo liga pod okriljem FSV. Usvojene su Propozicije takmičenja, Uputstvo za baraž utakmice za popunu Srpske lige “Vojvodina“ i Propozicije završnog dela takmičenja za Kup FSS na teritoriji FSV za narednu takmičarsku sezonu.

Srpskoligaši će biti u obavezi da imaju tri selekcije mlađih kategorija i da utakmicu počnu sa trojicom bonusa (igrači rođeni 2005. godine), dok će vojvođanski ligaši morati da imaju jednu selekciju mlađih kategorija i dvojicu startera iz kategorije bonusa.

Verifikovani su i sastavi liga za narednu takmičarsku sezonu, koja počinje 17. avgusta i traje do 23. novembra. Prohodnost ka srpskoligaškoj sceni, imali su prvaci Vojvođanskih liga, Sloboda iz Donjeg Tovarnika (“Jug“), Vojvodina 1928 (“Istok“) i Sloga iz Čonoplje (“Sever“). Status vojvođanskih ligaša, stekli su prvaci područnih liga Šajkaš 1908 (Prva novosadska liga), Šumar iz Ogara (Sremska liga), Iskra iz Kucure (PFS Subotica), Kulpin (PFS Sombor), Dolovo (PFS Pančevo) i Napredak iz Česterega (PFS Zrenjanin), uz pobednike baraža Srem (Sremski Mihaljevci), Polet (Nakovo) i Budućnost (Parage)

Doneta je i odluka imenovanju takmičarskih, disciplinskih i sudijskih organa, pri čemu će samo Miroslav Pupac (disciplinski sudija) i Milan Živković (zamenik), biti nadležni za “Vojvodinu“ i sve tri grupe Vojvođanskih liga.

Pohvale su iznete na račun rezultata Amaterske reprezentacije Fudbalskog saveza Vojvodine, koja je pobedom nad selekcijom FS Beograda (2:0), osvojila kvalifikacioni turnir regiona FSS za UEFA regionalni kup, stekavši pravo da predstavlja našu zemlju na turniru, koji će se početkom septembra održati u Staroj Pazovi. Učestvovaće još amaterske reprezentacije Slovačke, Severne Makedonije i Velsa.

Konferencije klubova svih liga pod okriljem FSV, biće održane krajem jula, dok će seminari sudija i delegata biti organizovani početkom avgusta

M. Menićanin

POMOĆ KLUBOVIMA

Klubovi koji se takmiče pod okriljem FS Vojvodine, dobiće poklon u vidu lopti, a srpskoligaši i semafor za zamenu igrača. Na ovaj način rukovodstvo saveza želi da nastavi praksu pomoći klubovima koja je u ranijem periodu imala pozitivan odjek.

SRPSKA LIGA “VOJVODINA“

Miodrag Radaković (komesar za takmičenje)

Miodrag Drljača (zamenik)

Robert Kiš Čepegi (komesar za suđenje)

Jovica Milin (zamenik)

Goran Ilić (komesar za bezbednost)

VOJVOĐANSKA LIGA “SEVER“

Ivan Bošnjak (komesar za takmičenje)

Živko Bakić (zamenik)

Slavko Zobenica (komesar za suđenje)

Dejan Vučić (zamenik)

Desimir Đokić (komesar za bezbednost)

VOJVOĐANSKA LIGA “ISTOK“

Dejan Potočan (komesar za takmičenje)

Koviljko Marković (zamenik)

Miljan Mišić (komesar za suđenje)

Bojan Jevtić (zamenik)

Zoran Janović (komesar za bezbednost)

VOJVOĐANSKA LIGA “JUG“

Marko Menićanin (komesar za takmičenje)

Dragan Krmar (zamenik)

Brane Knežević (komesar za suđenje)

Veselin Adžić (zamenik)

Milan Dakić (komesar za bezbednost)

Izvor: fsvinfo.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

ODRŽANA SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA FS VOJVODINE, TRKA POČINJE 17. AVGUSTA

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina