Search
Close this search box.
hajduk-divos-osvajac-kupa-vojvodine-2024
VREME ČITANJA: 4 min

PEHAR KUPA VOJVODINE ZASLUŽENO U SREMU

FINALE KUPA FS VOJVODINE

Radnički (Zr) – Hajduk (D) 1:2 (0:2)

Novi Sad – GAT arena. Gledalaca: 700. Sudija: Novak Simović (Lovćenac) 8. Strelci: Nikolić u 90+3. za Radnički, Zolnajić u 3. i Nađ u 12. za Hajduk. Žuti kartoni: Vrbljanac, Topić (Radnički), Tojagić, Jurišić,

RADNIČKI (ZR): Đekić, Pelemiš, Topić, Vrbljanac (od 68. Nikolić), Radić (od 46. Milanović), Stevanović (od 76. Janjatović), Mitrović, Kovačević, Provči (od 88. Arsić), Borisavljević, Stepančev (od 68. Gardinovački).

HAJDUK (D): Tojagić, Tomac, Zolnajić, Jelić, Jević, Cvijić (od 75. Herceg), Nađ (od 84. Živković), Veselinović (od 73. Uglješić), Jurišić (od 84. Bajunović), Zeljković, Kudrić (od 64. Trebovac).

Na debiju novog trenera, Zorana Grujića, Hajduk iz Divoša, u utakmici za trofej, savladao je visoko kotiranog srpskoligaša iz Zrenjanina i nastaviće takmičenje u Kupu Srbije.

Radnički je krenuo iz minusa, najviše zahvaljujući iskusnom Lazaru Veselinoviću, koji je majstorski prebacio odbranu rivala, a Zolnajiću nije preostalo ništa drugo, da ispred Đekića stavi tačku – 0:1. U sledećem napadu, dobru šansu imao je Vrbljanac, ali Tojagić je bio na mestu. Igrao se 12. minut, Nađ je duplirao prednost Divošana, skrenuvši loptu u mrežu posle dodavanja Zolnajića. Bez najboljeg igrača Karišića, Zrenjaninci su teško dolazili do gola, uglavnom pokušavajući udarcima sa distance, što nije dalo rezultat. Posle napada po desnoj strani oprobao se Provči, dok je na sredini poluvremena Stevanović naciljao mesto gde se spajau prečka i stativa, iz slobodnog udarca. Dobru priliku da utrostruči vođstvo propustio je Lazar Veselinović, iskrao se Stepančevu i spoljnim delom kopačke, gađao pored gola. Golman Hajduka nije se dao iznenaditi ni posle udarca Marka Kovačevića, skrativši ugao.

Jaka kiša na početku drugog poluvremena, preko 20 minuta otežavala je igru akterima sprečivši ih da pruže više od viđenog.
Očekivalo se da Zrenjanici u drugom poluvremenu pojačaju ritam i iskoriste svoju mladost, međutim Divošani su odbili sve nalete i bili bolji rival i u nastavku. Deluje da je Radničkom za rezultatski povratak u igru nedostajao Strahinja Karišić, igrač koji je menjao ritam nekih prethodnih utakmica u kojima su se „crveno-crni“ vraćali, ali je zbog povišene temperature danas bio sprečen da nastupi iako se našao u protokolu. Tim sa Begeja pripretio je preko Borisavljevića, udarac je završio preko prečke, na drugoj strani Zolnajića je osujetio Đekić. Za malo neprecizan bio je Tomislav Trebovac. Džoker trenera Grujića raspalio je i u finišu, međutim Đekić je paradom odbio loptu u polje. U trećem minutu sudijske nadoknade, rezervista Luka Nikolić ublažio je poraz, udarcem glavom nakom pokušaja Mitrovića.

Pobedniku, Hajduku iz Divoša, prelazni pehar i ček na 100.000 dinara uručio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Vojvodine, Miodrag Cvijić. Zrenjaninski Radnički, kao poraženi finalista, od strane Miodraga Radakovića, komesara za takmičenje dobio je nagradu od 50.000 dinara.

Branko Pavlović, predsednik Sudijske organizacije FS Vojvodine za odlično odrađen posao, predao je plakete sudijama: glavnom arbitru Novaku Simoviću, pomoćnicima Šutuloviću i Peranoviću i četvrtom sudiji Gnjatoviću, dok je delegatu Ozrenu Dukiću, za svoj doprinos, plaketu uručila Marina Kitanović-Slijepčević, članica UO Mladosti GAT, prvoligaša na čijem stadionu je i odigran meč za trofej.

Danas je Hajduk je položio „popravni ispit“ u finalu kupa Vojvodine i iz drugog pokušaja stigao do najvećeg uspeha u istoriji dugoj 98 godina. Pre dve godine na istom stadionu poražen je minimalnim rezultatom 1:0 od RFK Novi Sad.

Zrenjanincima je ovo treći poraz u finalima unazad pet godina. Nakon Jedinstva iz Rumenke 2020. i 2021. godine sada ih je savladao i Hajduk iz Divoša.

Ovo je tek drugi poraz Radničkog u 2024. godini u ukupno 21 utakmici koju su odigrali (14 u prvenstvu i sedam u kupu).

Statistički gledano igrač utakmice je Aleksandar Zolnajić koji je zabeležio pogodak i asistenciju, ali fudbaler koji je definitivno napravio najveću razliku na terenu, pre svega odličnim dodavanjima i duel igrom, je iskusni Lazar Veselinović. Lazaru je ovo dvadeseta seniorska sezona, a u bogatoj karijeri nastupao je i za superligaške ekipe Vojvodine, Spartaka i Hajduka iz Kule, dok je internacionalnu karijeru gradio u Južnoj Koreji

Zanimljivost je da su upravo ova dvojica igrača saigrači u reprezentaciji Srbije u mini-fudbalu.

Ovaj rezultat svakao će biti veliki podstrek Divošanima pre odlučujuće utakmice ove sezone. Hajduk se u okviru Vojvođanske lige Jug bori za najviši plasman i promenu ranga. Trenutno se nalaze na drugoj poziciji, koja garantuje baraž za Srpsku ligu, dok je lider udaljen dva boda uoči poslednjeg prvenstvenog kola.

Uoči završnih 90 minuta trke na vojvođanskom “Jugu“, imaju dva boda manje od Slobode (Donji Tovarnik), a zbog slabijeg međusobnog skora do prvog mesta mogu samo pobedom protiv Veternika, uz poraz lidera na terenu trećeplasiranog Jedinstva iz Rumenke. U subotu ćemo saznati da li će direktno među srpskoligaše ili će morati da se za to izbori kroz baraž.

Šok terapija izazvano promenom trenera dala je rezultat u finalu kupa, videćemo da li će isti efekat izazvati i u ligaškim mečevima.

Izvor: fsvinfo.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 4 min

PEHAR KUPA VOJVODINE ZASLUŽENO U SREMU

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina