Search
Close this search box.
640718_ofknapredak1_f-1
VREME ČITANJA: 2 min

SVE JE GOTOVO: Šampionska zvone zvona! U Markovcu se od jeseni igra srpskoligaški fudbal!

Najslađe je kada pobediš direktnog konkurenta i stigneš do titule.

Fudbaleri OFK Napretka iz Markovca prethodne 2022/23 sezone ubedljivo su stigli do šampionske titule u okviru Podunavske okružne lige. Ekipa sa stadiona “Stari hrast” prethodnu takmičarsku godinu okončala je sa čak 24 boda prednosti u odnosu na najbližeg konkurenta, a samo 12 meseci kasnije u vitrine kluba ulazi novi šampionski pehar.

Markovčani su u subotu 11. maja u okviru drugog kola plej-ofa faze takmičenja, na svom stadionu dočekali ekipu RSK Rabrova, sastav koji je “jedini mogao da ugrozi” domaćina u pohodu na šampionski pehar.

Oko dve stotine okupljenih ljubitelja fudbala uživalo je u sjajnoj fudbalskoj predstavi koja je u rezultatskom smislu rešena nakon preokreta u nadoknadi vremena.

Na iznenađenje svih prisutnih, gosti iz Rabrova su poveli na isteku punog sata igre kada je mrežu Jovana Rafailovića zatresao Stefan Miladinović, ali domaćin samo devet minuta kasnije uspeva preko Mitra Milojevića da stigne do poravnanja rezultata.

I kada se očekivao poslednji zvižduk sudije Marka Mihajlovića, veliku radost domaćim navijačima doneo Aleksandar Đorđević koji je pogotkom ne samo doneo svojoj ekipi tri boda, već i obezbeđenu drugu u nizu šampionsku titulu zahvaljujući kojoj će Markovčani od naredne jeseni biti članovi zapadne grupe srpskoligaškog fudbala.

Dve sezone i isto toliko titula – u Markovcu se od jeseni igra srpskoligaški fudbal

– Zona Podunavsko-šumadijska, plej-of, 24. kolo:

OFK Napredak (Markovac) – RSK (Rabrovo) 2:1 (0:0)

Strelci: M. Milojević u 69. i A. Đorđević u 90+1. minutu za OFK Napredak; S. Miladinović u 60. minutu za RSK

Stadion: “Stari hrast”, Markovac

Gledalaca: 200

Sudija: Marko Mihajlović

Žuti kartoni: A. Jevtić (OFK Napredak); A. Penčić, Đ. Bićanin (2) (RSK)

Crveni karton: Đ. Bićanin (RSK)

OFK Napredak (Markovac): Rafailović, Kizić (Slavković), Milojević, Vranić, Aničić, Stojanović (Ristić), Đurđević (Antonijević), Živanović, Ristić, Đorđević, Kočanović.

RSK (Rabrovo): Ćirić, Penčić (Mirković), Terzić, Batinica, Mladenović, Milosavljević (Stanković), Bićanin, Milovanović, Miladinović, Janušević (Trailović), Luka.

Kao što je već rečeno, ovim trijumfom ekipa OFK Napretka je stigla do šampionskog pehara u okviru Zone Podunavsko-šumadijske, tako da će preostale tri prvenstvene utakmice proteći bez rezultatskog značaja, ali će Markovčani zasigurno želeti da u mečevima protiv Karađorđa iz Topole, Morave iz Velike Plane i Omladinca iz Šetonje, potvrde ovosezonsku dominaciju.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Podunavsko-Šumadijske zone