Search
Close this search box.
613994_morava4_f
VREME ČITANJA: 2 min

JOŠ JEDAN KORAK BLIŽE OSTVARENJU CILJA: Titula je na dohvat ruke! U kolu prepunom iznenađenja, bod je “veliki kao kuća”!

Prethodni vikend možda nije rešio pitanje šampiona, ali je svakako dao nagoveštaj o ekipi koja bi od jeseni mogla da kroči u viši takmičarski rang.

Ligaški deo takmičenja u okviru Zone Podunavsko-šumadijske ulazi u samu završnicu, a nakon mečeva 17. takmičarske runde može se već sa velikom dozom sigurnosti govoriti i o šampionu, iako se ne sme prenebregnuti činjenica da je u igri još tačno 30 bodova.

Nakon poraza u Velikoj Plani na startu nastavka takmičenja od ekipe Morave, minimalnim rezultatom 0:1, fudbaleri OFN Napretka su na svom terenu u Markovcu ubdljivo savladali Slogu 1924 iz Batočine i u dobrom raspoloženju su očekivali teško gostovanje protiv RSK-a u Rabrovu.

Međutim, i pre navedenog derbija kola, Markovčanima su na ruku išli i rezultati najbližih konkurenata. Do ove takmičarske runde, drugoplasirano Karađorđe iz Topole i trećeplasirana Morava iz Velike Plane doživeli su neuspehe, koji ih u konačnom zbiru mogu koštati u šampionskog pehara.

Karađorđe je u Batočini poražen rezultatom 2:4 čime je Sloga 1924 možda došla i do presudnih bodova kada je u pitanju očuvanje statusa člana zonskog ranga takmičenja, dok su svi poznavaoci Zone Podunavsko-šumadijske ostali u šoku na informaciju koja je stigla iz Velike Plane, gde je domaća Morava torpedovana sa lak šest golova u mreži. Omladinac iz Šetonje je slavio rezultatom 6:2 čime je, u ovom momentu, postao možda i najveći konkurent Markovčanima za plasman u Srpsku ligu Zapad.

Pred oko 300 ljubitelja fudbala na stadionu “na Brdu” u Rabrovu viđena je zanimljiva fudbalska predstava u kojoj su gosti možda i bili bliži osvajanju celog plena, a u prilog tome govori i činjenica da su uspeli da zatresu mrežu golmana Alekse Ćirića, ali je on zbog ofsajd pozicije poništen.

I domaći sastav je imao svoje prilike, tako da se može reći da je derbi meč okončan najpravednijim ishodom.

Na “Starom hrastu” se očekuje nova titula

– Zona Podunavsko-šumadijska, 17. kolo:

RSK (Rabrovo) – OFK Napredak (Markovac) 0:0

Stadion: “na Brdu”, Rabrovo

Gledalaca: 300

Sudija: Mladen Jakovljević

Žuti kartoni: M. Batinica, N. Mladenović (RSK); R. Aničić, N. Bajović (OFK Napredak)

RSK (Rabrovo): Ćirić, Stojilović, Terzić, Batinica, Mladenović (STanković), Miović, Milosavljević (Milovanović), Bićanin, Penčić (Stanić), Luka.

OFK Napredak (Markovac): Rafailović, Lukić (Jevtić), Milojević, Vranić, Aničić, Stojanović (Slavković), Đurđević, Živanović (Cvetković), Ristić, Đorđević, Bajović.

Narednog vikenda OFK Napredak u Markovcu dočekuje VGSK-a iz Velikog Gradišta, dok ekipu RSK-a očekuje teško gostovanje Karađorđu u Topoli.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Podunavsko-Šumadijske zone