Search
Close this search box.
sponja-scaled-1
VREME ČITANJA: 2 min

VLADIMIR ŠPONJA NOVI SELEKTOR AMATERSKE SELEKCIJE FSV

Aktuelni šef stručnog štaba OFK Kikinde Vladimir Šponja imenovan je za novog selektora amaterske selekcije Fudbalskog saveza Vojvodine koju očekuje učešće na turniru regiona Fudbalskog saveza Srbije. Turnir je na programu od 07. do. 09. juna 2024. godine u Šapcu i Loznici.

Odlično poznavanje lige i igrača, te dugogodišnje iskustvo i ostvareni rezultati u amaterskim nivoima takmičenja FSV kvalifikovali su Šponju za ovu poziciju.

Vladimir Šponja (46) krenuo je iz Rumenke, kao dečak je došao u redove Novog Sada, da bi igračku karijeru nastavio u Proleteru, TSK-u, Metalcu, Tatri, u klubovima BiH i Slovačke. Karijeru igrača završio je u Omladincu iz Stepanovićeva, gde je i započeo trenersku karijeru.

Vodio je Tatru iz Kisača sa kojom se dočepao Vojvođanske lige, Jedinstvo iz Rumenke, gde pamtimo ulazak u viši rang, potom i završetak sezone na drugom mestu, nezaboravno putešestvije u Kupu Srbije, podizanje trofeja na nivou grada Novog Sada, a zatim i Pokrajine, meč sa Vojvodinom i ponavljanje svega toga iduće sezone (oba puta u finalu savladan Radnički Zrenjanin član Srpske lige). Sa RFK Novim Sadom 1921 prigrabio je „tripletu“, dominantno, kroz VFL “Jug”, Kup FSGNS i Kup Vojvodine. Radio je i u Slogi iz Erdevika.

Ove sezone sa ekipom OFK Kikinde, kojoj je prema rečima sportskog direktora Marka Vukobrata jedini cilj bio opstanak u Srpskoj ligi Vojvodina, ostvaruje odlične rezultate i trenutno se nalazi na trećem mestu.

Pored Vladimira, stručni štab činiće i pomoćnici Nedeljko Babić (pomoćni trener GFK Slovena iz Rume) i Darko Puškarić (šef stručog štaba Mladosti iz Bačkog Jarka).

Babić je bio trener u mlađim kategorijama Vojvodine, RFK Novi Sad i asistent prvog tima FK Inđija. Poseduje A licencu UEFA i predavač je u centru za edukaciju za UEFA licence.

Darko Puškarić je široj javnosti poznatiji po svojoj igračkoj karijeri u kojoj je odigrao preko 250 utakmica u najvišem rangu domaćeg fudbala nastupajući za Spartak, Vojvodinu u i Čukarički. Pre pomenutih superligaša nastupao je za RFK Novi Sad, a posao šefa struke Mladosti iz Bačkog Jarka koji obavlja od 2023. godine prvi mu je trenerski angažman.

Izvor: fsvinfo.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

VLADIMIR ŠPONJA NOVI SELEKTOR AMATERSKE SELEKCIJE FSV

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina