Search
Close this search box.
konferencija-klubova-06-02-2024-3-1536x1152-1
VREME ČITANJA: 2 min

KONFERENCIJE KLUBOVA LIGA POD OKRILJEM FS VOJVODINE U NOVOM SADU

PROLEĆE OD 2. MARTA
Manje od mesec dana, preostalo je do starta prolećnog dela prvenstva u ligama pod okriljem FS Vojvodine, a shodno ustaljenoj praksi održavaju se konferencije klubova, kao nagoveštaj da će uskoro biti prekinuto zatišje u bitkama za bodove.

Konferenciji klubova Srpske lige “Vojvodina“, nisu prisustvovali samo predstavnici Dinama 1945, Naftagasa i Hajduka 1912. Zanimljivo je da je prvi put organizovana zajednička konferencija tri grupe Vojvođanske lige. Sa “Juga“, izostali su delegati Donjeg Srema 2015, Dunava, Jedinstva, Slavije i Radničkog (NP), dok su “Istok“ i “Sever“ imali polovinu predstavnika klubova.

Pored predsednika konferencija klubova i komesara za suđenje, bio je i Miodrag Cvijić, generalni sekretar FSV, koji je klubovima poželeo puno uspeha u prolećnoj etapi i prisutne upoznao sa odlukama nedavno održane sednice Izvršnog odbora FSV.

– Jesenji deo sezone u svim ligama pod okriljem saveza je protekao bez problema. Snimanje utakmica u Vojvođanskoj ligi, pokazalo se kao pun pogodak. Regularnost je na prvom mestu, uložićemo maksimum napora da i prolećna etapa protekne na najvišem nivou. Disciplinski organi savesno obavljaju posao i imaju našu podršku u radu. Uvođenje baraža je prvenstvo učinilo dodatno zanimljivim – kaže Miodrag Cvijić, generalni sekretar FS Vojvodine.

Za reč se javio i Spasoje Jelačić, menadžer edukacije fudbalskih trenera FS Vojvodine, govoreći o novim kursevima za školovanje trenera, sa napomenom da će obavezni seminar trenera biti organizovan 26. februara.

Jednoglasno su usvojeni izveštaji takmičarskih organa za jesenji deo sezone, kao i Odluka o utvrđivanju iznosa članarine za programske aktivnosti, pri čemu su svi klubovi sa teritorije saveza u obavezi da propisani iznos uplate najkasnije do 23. februara.

Utvrđen je i Kalendar takmičenja za prolećni deo prvenstva. Trka se nastavlja 2. marta i uz jedno vanredno kolo (10. april) biće završena 2. juna. Indeks je promenio termin odigravanja utakmica kao domaćin, pa će rivale, umesto nedeljom u 10 časova, dočekivati subotom popodne.

Seminar sudija predviđen je od 19. do 23. februara, a delegata 27. februara i biće organizovani u Novom Sadu.

FINALE KUPA 29. MAJA
Žreb za četvrtfinale Kupa Vojvodine biće održan 18. aprila, a mečevi su na programu 24. aprila. Polufinale je na programu 8. maja, dok je finalni meč predviđen 29. maja. Prošlogodišnji osvajač pehara u ovom takmičenju je pančevački Dinamo 1945.

BARAŽ U JUNU
Prve utakmice baraža za popunu Srpske lige “Vojvodina“ igraju se 8. i 9. juna. Polufinalne parove čine drugoplasirani timovi vojvođanskih liga i trećeplasirana ekipa sa najviše osvojenih bodova. Bolji iz dva polufinalna meča, imaće prohodnost ka višem rangu.

Izvor: fsvinfo.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

KONFERENCIJE KLUBOVA LIGA POD OKRILJEM FS VOJVODINE U NOVOM SADU

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina