Search
Close this search box.
OMLADINAC-NOVI-BANOVCI
VREME ČITANJA: 2 min

ISPISNICE PETORICI

SRPSKOLIGAŠ OMLADINAC (NOVI BANOVCI) U POGONU OD 18. JANUARA, ZAKAZANO ŠEST TESTOVA

Omladinac zimuje u zlatnoj sredini vojvođanske elitne lige. Ostvario je osam pobeda i sedam poraza, prolećni deo prvenstva dočekaće na sedmom mestu, sa 24 boda, devet manje od lidera, GFK Slovena Rume.

– Najveći dobitak je što nam je ostao kostur tima iz jesenje sezone. Biće zanimljivo prvenstvo, više ekipa hoće na vrh, biće neizvesna i borba za opstanak, a nama je lepo u zlatnoj sredini, iako imamo ekipu za vrh. Prelazni rok još nismo završili, očekujemo još trojicu novajlija. Luka Velikić, krilni napadač, igrao je u poslednje vreme za užičku Slobodu, radi se o Zvezdinom učeniku, stigao je i Vuk Prijović, levi bek iz Teleoptika – rekao je Predrag Pejčinović, direktor.

Dušan Kljajić, šef stručnog štaba, osvrnuo se na prvi deo prvenstva:

– Uspešno je završena sezona s obzirom na traljav početak, Uvek može i mora bolje, jer imamo dobar tim. Pred nama su najviši ciljevi,a dokle ćemo da doguramo, to ćemo da vidimo. Imaćemo i na proleće dobru ekipu, biće pojačanja ove zime. Poslednje dve utakmice sa Naftagasom (0:3) i u Novim Banovcima sa GFK Slovenom (1:3) pokazali su da moramo da se pojačamo, kiksevi su nam otvorili oči. Radićemo na osveženju, pre svega u odbrambenoj liniji.

Pred rukovodstvom Omladinca su veliki zadaci, Velibor Katić, Igor Mitrović i Predrag Pejčinović imaju obavezu da rade na poboljšanju sastava sa kojim će iskusni stručnjak od početka marta u nove izazove.

– Dobro vode klub, već pri prvom dolasku u Nove Banovce video sam da se radi o odlično organizovanoj sredini, zna se ko šta radi. Za četvrtak, 18. januar, u 12 časova, zakazali smo okupljanje i početak priprema, dogovorili smo za sada šest testova, a rivali će nam biti Budućnost (Salaš Noćejski), Crvena zvezda (Mali Mokri Lug), Zvezdara, RFK Novi Sad 1921, Radnički (Šid) i Ušće Novi Beograd – kaže Kljajić. Igrački kadar ostao je bez trojice pozajmljenih igrača iz Crvene zvezde štopera Radića, zadnjeg veznog Ćebića i veziste Ramovića. Novu sredinu, takođe, potražiće vezista Goranović i desni bek Savić.

D. Jovanović

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina