Search
Close this search box.
andrej-nosalj-fk-radnicki-dinamo-2023
VREME ČITANJA: 3 min

NOSALJ ISKORISTIO ŠANSU

MLADI GOLMAN RADNIČKOG (ZRENJANIN) DOBRIM ODBRANAMA SKRENUO PAŽNJU

U Radničkom ne mogu da budu zadovoljni sa 18 bodova i plasmanom na desetu poziciju jesenje trke. Zrenjaninci uveliko rade na renoviranju ekipe i angažovanju novajlija. Kod iračkog kadra bilo je i prijatnog zadovoljsta i vezano je, pre svega, za Andreja Nosalja, mladog čuvara mreže.

Stao je ispred mreže u osmom kolu i odradio do kraja svih 720 minuta, korektno i za pohvale trenera. Rođen je juna 2004. godine, počeo je u Radničkom i za prvi tim debitovao u finalu Kupa Vojvodine 2020.

– Predhodne dve sezone povremeno sam dobijao šansu. Kad je za trenera došao Branko Savić pružio mi je priliku i ulio poverenje. Nedostajao mi je kontinuitet i kad sam se ustalio ispred gola, sve je išlo željenim tokom. Zadovoljan sam ličnim učinkom, vidim da su i drugi, a uvek govorim da mogu i više da pružim – rekao je golman Zrenjaninaca.

O svega pet pobeda, tri remija i čak sedam poraza, kaže da je moralo da bude bolje.

– Svi smo u klubu i oko njega očekivali više. Letos je došlo do velikih promena, formiran je novi stručni štab i angažovan veliki broj novajlija. Trebalo je vremena i strpljenja da se tim uigra, da se naviknemo jedni na druge i novi kocept rada. Od polovine trke, iako je i u tom periodu bilo propusta i grešaka na terenu, izgledali smo bolje. Nije nas sreća prigrlila, ima mečeva u kojima nismo bili nadigrani, a ostali smo bez bodova.

Zna glavni razlog mršavog bodovnog salda.

– Nismo efikasni i sa samo 1Z golova, teško je bilo više očekivati. Kod kuće smo tri meča izgubili, jedan odigrali nerešeno i postigli svega dva gola. Mora da greške ispravimo i da ih svedemo na što manju meru. Nekolicina saigrača je napustila klub, biće novajlija i verujem da ćemo spremni dočekati nastavak trke i biti na višem nivou.

Tisa je prva ispod crte i zaostaje tri boda, ali mladi čuvar mreže ne plaši se za plasman.

– Znamo da će, na kraju, najmanje četiri ekipe napustiti karavan, a može da ih bude i više, sve u zavisnosgi od plasmana u Prvoj ligi. Bićemo ipak, daleko od opasne zone i što bliže gornjem domu. To nam je cilj i možemo da ga ostvarimo. Treba da povežemo dve ili tri pobede i odmah će da bude lakše. Trka je izjednačena, svako može da pobedi. Slavili smo protiv jesenjeg prvaka u Rumi, a izgubili od Tise na našem terenu. Bićemo i jači i čvršći.

Za kraj je izneo želju i nada se da će se ostvariti.

– Jedva čekam da se završi renoviranje stadiona u Karađorđevom parku i da se, za naredno prvenstvo, tamo preselimo. Ne pamtim Proleter, kažu da je tamo „žario i palio”, pa da i mi pokušamo. To najbolje znaju treneri Milan Stojanoski i Srđan Zakić – rekao je Nosalj.

B. Cv.

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 3 min

NOSALJ ISKORISTIO ŠANSU

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina