Search
Close this search box.
558914_buducnost4_f
VREME ČITANJA: 2 min

POLUSEZONA OKONČANA DEBAKLOM: Klub tradicije duge jedan vek, prolazi kroz izuzetno težak period! Ima li svetla na kraju tunela?

Pune 103 godine egzistira na fudbalskoj mapi Srbije, a iza njih je možda i najturbulentnija polusezona u klupskoj istoriji.

Fudbaleri Budućnosti iz Arilja prethodne sezone su izgubili status srpskoligaške ekipe i od jeseni 2023. godine krenuli su u borbu za bodove u okviru Zone Zapadno-moravske.

Međutim, još od pripremnog perioda je bilo jasno i da u četvrtom rangu neće sve ići onako kako bi ariljski ljubitelji fudbala želeli. Gotovo do dana u kojem je odigran premijerni susret u takmičarskoj 2023/24 godini, nije se znalo u kom sastavu će ekipa zaigrati. Dovođenje igrača je bila misaona imenica, a kada se zna da su u borbu za bodove ušli gotovo bez trenažnog procesa, bolji rezultat se i nije mogao očekivati.

Sam kraj prvog dela šampionata doneo je i potpuni rezultatski brodolom. Na gostovanju u Markovici, ariljski fudbaleri su pretrpeli više nego ubedljiv poraz od ekipe Ovčara rezultatom 11:0, što je samo pokazatelj opšteg stanja u kojem se klub nalazi.

Jesene je zaključena sa skorom od jedne pobede i 13 poraza uz gol koeficijent 13:59 i jedino o čemu u Budućnosti trenutno razmišljaju, jeste na koji način da se aktuelna sezona privede kraju.

Kako ističu dobri poznavaoci ariljskog fudbala (Fajebuk stranica “Sport u Arilju”), tokom zimske pauze je neophodno izvršiti korenite promene, ili barem dovesti desetak fudbalera, što bi bio prvi preduslov da Budućnost normalnije funkcioniše u narednim mesecima i da se ne ponavljaju situacije u kojima bi ekipa započinjala mečeva sa manjkom fudbalera na terenu.

Ostaje da se vidi kako će zimska pauza u Arilju biti iskorišćena, a napomenućemo samo da je ekipa ariljske Budućnosti poslednji put bila deo petog stepena srpskog fudbala u sezoni 2016/17 kada su se takmičili u Zlatiborskoj okružnoj ligi.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Zapadno Moravske Zone