Search
Close this search box.
552449_sevojno_f
VREME ČITANJA: 1 min

MEČ KOJI ĆE ZLATNIM SLOVIMA BITI UPISAN U KLUPSKE ANALE: Rekordi se ređaju kao na traci – Sevojno ima svog junaka!

Pobeda jeste bila očekivana, ali ne i činjenica da će meč imati prefiks istorijskog.

U okviru 13. runde Zone Zapadno-moravske, prethodnog vikenda na stadionu u Arilju odigran je susret u kojem je domaća Budućnost dočekala sastav Sevojna. Pobednik meča je unapred bio poznat, mada niko u redovima apsolutnog favorita nije očekivao da će navedeni duel ostati i zlatnim slovima upisan u klupskim analima.

Ekipa Sevojna je slavila rezultatom 8:0 (2:0), a posebno treba napoemnuti da je četiri pogotka na ovom susretu postigao Bojan Ivanović, a u strelce su se po jednom upisali Lazar Ristanović, Lazar Nedović, Filip Davidović i Ranko Ječmenica.

Navedenim ostvarenjem, Bojan Ivanović se upisao u klupske anale postavši tek šesti fudbaler u istoriji kluba koji je četiri puta tresao protivničku mrežu na jednoj zvaničnoj utakmici.

Pre njega to su učinili Vojko Martinović, Duško Janović, Radomir Mutavdžić, Stefan Vidaković i Nikola Ivanović. Takođe treba naglasiti da je apsolutni rekord po broju pogodaka i dalje ostao netaknut. u sezonu 2003/04 u okviru Kup FSZO, u susretu protiv Polimlja iz Prijepolja (8:0), Igor Radisavljević je bio petostruki strelac.

Četvorostruki strelac u Arilju – Bojan Ivanović

Istovremeno, u duelu protiv Budućnosti u Arilju, Sevejno je zabeležilo najubedljiviji trijumf na gostujućem terenu. Pobedom od 8:0 nadvisili su uspeh koji je ostvaren u sezoni 2004/05 kada je Sevojno u okviru Srpske lige Zapad slavilo na gostovanju protiv Loznice rezultatom 7:0.

Narednog vikenda, u subotu 18. novembra ekipa Sevojna dočekuje čačansku Slobodu u pretposlednjoj takmičarskoj rundi u 2023. godini.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Zapadno Moravske Zone