Search
Close this search box.
Penal-za-Zeleznicar
VREME ČITANJA: 2 min

ĐOKIĆ TVORAC POBEDE

Jedan od derbija koji je bio na subotnjoj trećeligaškoj ponudi u Vojvodini je odigran na Toyo Tires Areni.

Igrali su inđijski Železničar i Naftagas iz Elemira. Domaćin je branio položaj lidera na tabeli, a gostujući sastav je bio u uzlaznoj formi pri kraju jesenjeg dela sezone. Za gosta i poslednja prilika da se aktivnije uključi u borbu za sam vrh tabele.

Na startu utakmice Železničar je imao veći posed lopte, ali taj posed nije donosio potrebne prilike za gol. Gost sa druge strane sporadično preti, takođe bez uspeha. Da se na odmor neode sa najnepopularnijim rezultatom se potrudio Slavoljub Đokić u 43.minutu meča. Bio je to penal za domaćina posle prekršaja nad Ignjatom Brajićem. Sudija meča je bio na par metara od mesta događaja i odmah je pokazao na belu tačku. Đokić rutinski vara Nikolu Galina za 1: 0.

Drugo poluvreme mnogo sadržajnije, dinamičnije i najvažnije efikasnije. Prvo je gost već u 50.minutu poravnao rezultat na 1: 1. Strelac je bio Milan Vidić, najistaknutiji gostujući igrač na utakmici. Posle gužve na levoj strani kaznenog prostira domaćina, Bačvanski uspeva da centrira loptu. Praktično ispred domaćeg igrača koji je pao, Vidić špicom kopačke šalje loptu u mrežu.

Posle ovog gola igra se rasplamsala. Bilo je tu puno akcija sa obe strane, a Elemirci su pokazali i neko svoje bolje izdanje. Ipak domaćin prvi stiže do gola u 66.minutu meča. Strelac je bio Danilo Živanović. Matijević je odlično uposlio strelca drugog gola. Ovaj lako zaobilazi rivalskog igrača i gađa malu mreže gola Galina sa ivice kaznenog prostora, 2:1.

Dvanaest minuta kasnije treći gol za domaćina postiže rezervista Radman. Sjajno je strelca uposlio Đokić koji iz preve šutira iz peterca domaćina ispod golmana. Bio je to prvi od dva postignuta gola ovog igrača.

A, drugi je postigao drugom minutu nadoknadnog vremena. Marko Radman se pokazao kao „zlatna rezerva“. Da je upornost nekada i odlučujuća pokazao je ovaj igrač kada praktično ni iz čega stiže do gola. Pratio je reakciju Bjelice koji je petljao sa loptom. Lako je oduzima, a onda šutira sa nekih 14.metara u donji ugao nemoćnog Galina, 4:1.

Inđijska publika je videla odličnu fudbalsku predstavu iako je pobeda domaćina možda i previsoka. Imali su Elimirci svoje prilike koje su olako propuštali.

Železničar – Naftagas 4:1 (1:0)

Inđija. Toyo Tires Arena, gledalaca oko 400. Sudija: Nikola Šćepanović – Kruščić, pomoćnici: Dušan Lukić – Sombor i Marko Maravić – Crvenka. Četvrti sudija: Miloš Milešević – Bačka Palanka. Strelci: Đokić 43’ (penal), Živanović 66’, Radman 78’, 90+2’ – Železničar, Vidić 50’ – Naftagas. Žuti karton: Saračević 52’ – Železničar.

Železničar: Milinović (K), Saračević, Brajić (Bosnić 57’), Matijević, Đokić, Petrović, Volarević (Kačar 84’), Osman, Živanović (Radman 71’), Trbović (Grković 71’), Miljević (Maoduš 46’).

Trener: Vladimir Livaja

Naftagas: Galin, Grbić (K) (Markovski 87’), Bjelica, Stepanov (Milivojev 71’), Vukoje (Renić 78’), Savanović, Samardžić, Vidić (Panić 78’), Bajić, Švonja, Bačvanski.

Trener: Predrag Kandić

Izvor: http://www.sportin.biz

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina