Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Jovan Petrović, najbolji igrač 23. kola Srpske lige Istok

Napadač Car Konstantina Jovan Petrović izabran je glasovima čitalaca Msporta za najboljeg igrača 23. kola Srpske lige Istok.
Mladi Nišlija predvodio je “cariće” do prve pobede u ovoj sezoni. U razgovoru za Msport Petrović ističe značaj tima, ali i poziv Car Konstantina zbog kojeg se i vratio fudbalu posle kraće pauze.
Nedavno si napunio 20 godina. Koliko jedno ovakvo priznanje Msporta znači mladim igračima?
“Ovakvo priznanje naravno da puno znači mladim igračima, tako i meni kao dodatnu motiv za dalji nastavak igračke karijere” – rekao je u intervjuu za Msport golgeter Car Konstantina Jovan Petrović.
Pobeda protiv Vlasine došla je kao potvrda da Car Konstantin ovog proleća igra bolji fudbal u odnosu na prvi deo sezone? Šta je odlučilo duel sa Vlasotinčanima?
“Pobeda protiv Vlasine mnogo znači celoj ekipi za dalji nastavak sezone. Ušli smo odlučno u meč, znali smo šta nam je cilj. Za to su naravno zaslužni naši treneri Djokić i Djordjević. Bilo je sve kako smo želeli i znali smo da će golovi sami doći kao nagrada.”
Kakva su očekivanja do kraja sezone, mogu li “carići” do još nekog boda?
“U nastavku sezone težimo da napravimo sto vise pozitivnih rezultata i spremni ulazimo u svaku narednu utakmicu.”
Rođen si u Nišu, posle Reala i Kopernikusa usledio je poziv Car Konstantina. Kakvi su tvoji planovi i ambicije za nastavak karijere?
“U Realu sam proveo skoro 10 lepih godina. Dok sam bio u Realu bio sam član mladjih selekcija naše reprezentacije uz nekoliko nastupa za nacionalni tim. Nekih 6meseci do godinu dana nisam se bavio aktivno fudbalom. Nakon toga je usledio poziv Careva i negde od novembra sam član ekipe sa Bubnja. U nastavku karijere imam ambicije da se vratim na stari put, da nastavim sa uspešnim partijama u Caru, a kasnije i u nekom od drugih klubova” – poručio je u razgovoru za Msport Jovan Petrović, najbolji igrač 23. kola Srpske lige Istok.
Foto: FK Budućnost

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok