Search
Close this search box.
Zablaće 1200x668
VREME ČITANJA: 2 min

MerkurXtip „SA TERENA“

U sklopu promocije „pravog“ fudbala, MerkurXtip vam donosi emisiju kratkog formata pod nazivom „Sa terena“, koja će, putujući po Srbiji, predstavljati klubove iz nižih liga. Marko Grbić neprestano šparta Srbijom i prikazuje pravo lice „malih“ klubova koji mogu da ponesu ime i veliki zbog predanog rada i borbe sa problemima koje nosi svakodnevno funkcionisanje.
Iz epizode u epizodu imamo priliku da se upoznamo sa nosiocima esencije fudbalske igre u našoj zemlji, a 25. epizoda donesi priču o Fudbalskom klubu Omladinac iz Zablaća, malog mesta nadomak Čačka koje broji oko 1.500 žitelja. Omladinac je na prvom mestu pred početak drugog dela prvenstva u Zapadno-moravskoj Zoni i smeši mu se ulazak u Srpsku ligu.
Kako to obično biva, ambicije i rezultati zavise umnogome od poletnosti i angažovanja uprave kluba, a toga u Zablaću ne manjka. Užurbano se radi, tribina sa 480 sedećih mesta je završena, a prvi lepši dani doneće i pokrivanje tribine. Postavljeni su stubovi za reflektore, a u planu je rekonstrukcija terena i upravne zgrade jer želja ovog kolektiva je stabilno mesto u Srpskoj ligi, barem za sada. U planu je proširenje omladinske škole zbog zahteva višeg ranga koji se trenutno ne dovodi u pitanje.
U zanimljivoj priči o ovom klubu, ostavili smo vam da na kraju čujete i koji je to klub iz okoline najljući rival Omladinca. Ako je Zablaće najpoznatije po književniku Vladislavu Petkoviću Disu koji je rođen tu, čini se da će uskoro svima nama biti poznat i po fudbalu.
Do neke nove priče, budite sa MerkurXtip-om NA TERENU i upoznajte pravi srpski fudbal!

Možda vas zanima

TABELA Zapadno Moravske Zone