Search
Close this search box.
333822672_645610203997136_3976226746872838404_n
VREME ČITANJA: 2 min

Odabrana najbolja postava 18. kola Srpske lige Vojvodina

U odnosu na prvo prolećno kolo samo Nikola Jaćimović – odbrambeni igrač Prvog maja iz Rume našao se ponovo među najboljom jedanaestorkom. U ovom kolu Prvi maj, OFK Bačka i Tekstilac su nam dali po dva igrača.
Na poziciju golmana odabran je Nikola Grčić bonus iz ekipe OFK Bačka. Vrednu pobedu na domaćem terenu ostvarila je ekipa iz Bačke Palanke nad “fenjerašem” Radničkim iz Zrenjanina. Nekoliko sjajnih intervencija i mirna mreža otvorila su vrata da u ovom kolu ipak Nikola bude uvršten među najboljih jedanaest igrača kola. Ispred njega na pozicije štopera uvršteni su svojim odličnim partijama igrač lidera na tabeli Tekstilca iz Odžaka. Tekstilac je nastavio sa nizom pobeda, činjenicu da je Ivan Davidović u timu opravdava podatak da je čvrsta odbrana domaćina nije primila gol.
Još jedan igrač nam dolazi iz OFK Bačke, novajlija i povratnik u redove plavo-belih Vukašin Jelić odigrao je na nivou i doprineo da čvrst bedem oko gola Bačke ne dozvoli iznenađenje na “Vavi”. Levi i desni bek nam dolaze iz ekipe Prvog maja iz Rume. Ekipa Prvog maja je sjajno otvorila prvenstvenu trku pobedom i remijem. Nikola Jaćimović je ponovo zabeležio sjajne minute i Miloš Džibrić koji je zabeležio i pogodak doneli su veliki bod Prvom maju.
U sredini su izabrana četiri igrača: Luka Kostić iz Tise, Milutin Torbica iz Borca (Šajkaš), Dejan Đurić iz Tekstilca i Aleksej Petrović iz Dinama 1945. Tisa je nadigrala Kabel, zabeležila bitnu pobedu, Kostić je upisao i pogodak i sjajnom partijom ušao u izbor pa i u tim kola. Aleksej Petrović se izdvojio kao najbolji igrač u Dinamu 1945 i jedini sa dva pogotka u ovom kolu zasluženo se našao u najboljoj postavi. Milutin Torbica u ubedljivoj pobedi njegovog tima u Stanišiću je bio strelac, a Dejan Đurić iz Tekstilca takođe je prikazao sjajnu partiju u pobedi njegovog tima.
U napad su uvršteni Marko Matijašević iz Hajduka 1912, ekipe koja je zabeležila minimalni trijumf u Novim Banovcima nad ekipom Omladinca, a upravo je Marko bio taj koji je doneo Kuljanima vredan trijumf i poslao svoj tim u vrh tabele. Bonus igrač Nikola Tedić bio je strelac vodećeg pogotka Bečeja 1918 u Staroj Pazovi i svojom igrom zasluženo dospeo u najboljih jedanaest.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 2 min

Odabrana najbolja postava 18. kola Srpske lige Vojvodina

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina