Search
Close this search box.
nebeski-andjeli-19112022-800x445
VREME ČITANJA: 1 min

Nastavlja se prvenstvo u Zoni Jug: da li neko može da zaustavi Žitorađu?

Utakmicama 16. kola ovog vikenda se nastavlja prvenstvo u Zoni Jug Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije.
Jesenji prvak Žitorađa u drugi deo sezone ulazi sa 7 boda prednosti u odnosu na Plantažu i 7 u odnosu na Nebeske Anđele i leskovačku Slogu.
Najzvučnije pojačanje u Žitorađi sove zime je Marko Branković koji je stigao iz Radničkog Novi Beograd. Nova imena su i Marko Stošić (Jablanica), Branislav Mladenović (Malošište), Nemanja Dinić (Budućnost, Popovac), Aleksa Pešić (Tasković) i Pavle Đorđević (Jug Bogdan).
Pitanje koje se postavlja da li neko može da zaustavi nekadašnjeg prvoligaša na putu povratka u Srpsku ligu Istok. Deo odgovora će možda biti jasan već ovog vikenda.
Žitorađa na svom terenu dočekuje Alakince sa ulogom apsolutnog favorita. Mnogo teži zadatak imaće Plantaža koja u Donjem Stopanju igra sa Jedinstvom iz Gornjeg Stopanja.
Dosta uzbuđenja će biti u Bojniku gde Pusta Reka dočekuje starog rivala, leskovačku Slogu. Ništa manje zanimljivo neće biti ni u Badnjevu gde Svetlost dočekuje Mladost iz Vinarca.
Na krajnjem jugu dva interesantna duela. Nebeski Anđeli dočekuju Radan iz Lebana. U Velikom Tranovcu domaći Ternoci dočekuju Gracko iz Starog Gracka sa Kosova i Metohije.
Zanimljivo će biti i u Kuršumliji gde OFK Kosanica dočekuje Luginu iz Preševa. U Medveđi će snage odmeriti Jablanica i bivši srpskoligaš Morava iz Vladičinog Hana.

 

Možda vas zanima

TABELA zone jug