Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Na Istoku trka udvoje za titulu, puno uzbuđenja na prolećnim premijerama

Nastavak prvenstva u Srpskoj ligi Istok doneo je dosta uzbuđenja, rezultatske promene i poneko iznenađenje.
Vodeći tandem krenuo je bez greške, Doduše, ne jako i silovito kako su se nadali navijači Radničkog i Dubočice, ali su novi bodovi upisani kao najava dramatične trke udvoje.
Piroćanci su se bez Božidara Mančića, Filipa Đurovića i trenera Gorana Lazarevića namučili u derbiju kola.
Pobedu nad bivšim superligašem iz Jagodine doneo je Aleksa Petrović evrogolom u 63. minutu kada je volejom neodbranjivo poslao loptu u same raklje. Pogodili su Jagodinci i stativu, pa otuda iz Pomoravlja stižu uzdasi za makar jednim bodom.
Dubočica je već u prvom poluvremenu završila posao u duelu sa Dunavom. Kapiten Dušan Savić je sa dva gola doneo prednost domaćinu. Gosti su u nastavku bili ofanzivniji i konkretniji, ali promene rezultata nije bilo.
Puno uzbuđenja viđeno je u Popovcu gde je Budućnost osvajanjem samo jednog boda u duelu sa Vlasinom, čini se, i definitino otpisala sebe iz trke za titulu.
Vlasotinčani su odlično otvorili meč i golovima Kačara, Marinkovića i Stamenkovića do odmora stekli velika 3 gola prednosti. U nastavku dominacija domaćina pa su Mladenović, Đorđević i Ranđelović doneli izjednačenje.
Gosti su posle prvog poluvremena vodili i u Paraćinu. Car Konstantin je golom Jovića u 12. minutu poveo protiv SFS Borca. U nastavku potpuni preokret, a N. Simić, Conić i Mijatović su bili precizni za prvu prolećnu pobedu Paraćinaca.
Preokret i u Brzom Brodu. Pčinja je bolju igru u prvom poluvremenu krunisala golom Petrovića sa bele tačke. U nastavku domaćin preko Anđelkovića u 80. minutu i Tošića u 2. minutu sudijske nadoknade vremena iz jedanaesterca stiže do bodova.
Timok je otvorio proleće pobedom u duelu sa Jedinstvom. Tri boda Zaječarcima doneo je Mihailo Jelić. koji je ove zime pojačao Timok, golom u 50. minutu.
Pobednika i golova nije bilo u Meševu, a bodom zadovoljniji mogu biti fudbaleri Timočanina. Topličanin je u Prokuplju poveo golom Jovanović u 40., ali je Radnički golom Nikolića u 55. minutu odneo bod u Svilajnac.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok