Search
Close this search box.
dragan cakic plantaza
VREME ČITANJA: 2 min

Dragan Cakić – najbolji golman jesenje polusezone u Zoni Jug

Čitaoci Msporta izabrali su Dragana Cakića, čuvara mreže Plantaže iz Donjeg Stopanja, za najboljeg golmana prvog dela prvenstva u Zoni Jug.
Sa 25 godina Cakić je na gol “plantažera” doneo ogromno iskustvo. Ponikao je u Dubočici, ali je već sa 15 godina prešao u Moravac Orion, u čijem je dresu nastupao u Kadetskoj i Omladinskoj ligi Srbije.
U dresu Moravca, tih godina vodećeg kluba u ovom delu Srbije, Dragan Cakić je sticao srpskoligaško i prvoligaško iskustvo. U Vranju je u dresu Dinama dodao još jednu godinu staža među prvoligašima. Slede sezone u Radanu i Vlasini, a od prošle zime je prvi golman zonaša Plantaže iz Donjeg Stopanja kraj Leskovca.
U razgovoru za Msport Dragan Cakić ističe sjajnu atmosferu u klubu i odličan tim koji je najprijatnije izneđenje sezone u Zoni Jug.
Koliko znači priznanje za najboljeg golmana Zone Jug u izboru čitalaca portala Msport?
“Lepo je videti kada se nađete u užem izboru, a još lepše kada dobijete priznanje za najboljeg golmana Zone Jug. To je znak da ste odradili posao kako treba i da je ceo tim odradio svoje zadatke na potrebnom nivou” – rekao je u intervjuu za Msport Dragan Cakić, čuvar mreže Plantaže i najbolji golman Zone Jug.
Plantaža je najprijatnije iznenađenje jeseni. Kako komentarišeš rezultate koje ste ostvarili u prvom delu sezone?
“Sama pozicija na tabeli govori da smo odigrali dobro u prvom delu sezone. Ima dosta kvalitetnih igrača, atmosfera u klubu je odlična, što je jedan od faktora za naš uspeh.”
Šta očekuješ u nastavku prvenstva? Može li Plantaža da ugrozi Žitoražu i da se bori za plasman u Srpsku ligu?
“Očekujem da nastavimo sa dobrom igrom. Pre svega da svako od igrača pruži svoj maksimum, da učimo iz naših grešaka i smanjimo ih na minimum. Ništa nije nemoguće. Verujem u moje saigrače. Ako smo pravi na terenu rezultat će doći, jer teren je jedino merilo.”
Doneo si ekipi iskustvo sa prvoligaških i srpskoligaških terena. Kakvi su tvoji planovi za naredni period?
“Jedino ako ima pravih ponuda iz višeg ranga takmičenja mogao bih da promenim sredinu. Inače do tada sam ovde u klubu. Iskreno i ne opterećujem se time previše. Najvažnije je da Plantaža nastavi sa dobrim igrama i rezultatima i u drugom delu sezone” – istakao je u razgovoru za Msport Dragan Cakić, najbolji golman jeseg dela prvenstva u Zoni Jug.
Foto: privatna arhiva

Možda vas zanima

TABELA zone jug