Search
Close this search box.
New Project_1672688601848
VREME ČITANJA: 2 min

DARKO MARIĆ: Najvažniji je timski rezultat i učinak

Darko Marić, fudbaler Jedinstvo Puteva iz Užica, proglašen je za najboljeg igrača prvog dela sezone zapadno-moravske zone.
Marić je u prvom delu sezone imao sjajan učinak i predvodio je svoju ekipu do 5. mesta na tabeli. Odigrao je ukupno 1041 minut na 13 utakmica, postigavši 12 golova, što ga čini najboljim strelcem lige.
Na našem glasanju za najbolje pojedince ove zone, Marić je odlukom glasova naših čitaoca, proglašen za najboljeg igrača prvog dela sezone. Mi smo iskoristili priliku i u to ime sa njim odradili intervju.
Odigrao si jednu fantastičnu polusezonu i sa 12 postignutih pogodaka si prvi strelac lige. Evo sada si proglašen i za najboljeg igrača prvog dela sezone. Kako gledaš na sve ovo i koliko ti znači?
“Jedna ovakva nagrada mi znači puno, ali ona je zasluga cele ekipe kojoj se ovom prilikom zahvaljujem. Trudim se da svake sezone golgeterskim učinkom i iskustvom pomognem ekipi, ali najvažniji je timski rezultat i učinak.”
Da li si zadovoljan učinkom svoje ekipe i da li misliš da je Jedinstvo moglo više od trenutnog 5. mesta na tabeli?
“Ako statistički gledamo, najbolja smo ekipa u svim segmentima. Postigli smo ubedljivo najviše golova, primili najmanje uz Omladinac, tako da ne mogu biti zadovoljan petim mestom. Definitivno se moramo potruditi da ispravimo greške te napredujemo na tabeli.”
Kakvi su tvoji planovi, da li ćemo te i dalje gledati u dresu Užičana ili možda imaš neki viši cilj?
“Jedinstvo je klub u kome sam ponikao, tako da su moji planovi i dalje vezani za ovaj klub. Dok sam tu, potrudiću se da na svim nivoima pomažem Jedinstvu, a to je trenutno najbitnije – da svaki igrač daje svoj maksimum i bude deo ekipe.” – završio je naš razgovor Darko Marić.

Možda vas zanima

TABELA Zapadno Moravske Zone